BEAUTYNail trends: Όταν η παράδοση εμπνέει την ομορφιά

Nail trends: Όταν η παράδοση εμπνέει την ομορφιά

Το 2020 είναι μια χρονιά που έκανε πιο έντονη την ανάγκη για περισσότερη θετική ενέργεια. Η νέα τάση στην ομορφιά -και συγκεκριμένα στο μανικιούρ-, λοιπόν, έρχεται να διώξει την κακή τύχη, χαρίζοντας παράλληλα στιλ και κομψότητα σε κάθε summer look.

Το νέο trend λοιπόν που κυριαρχεί τελευταία στο Instagram και έχει ξετρελάνει τις φανατικές της ομορφιάς και της περιποίησης, είναι στιλάτο, ιδιαίτερο, μας θυμίζει την ελληνική κουλτούρα, ενώ έρχεται δυναμικά να διώξει την κακή ενέργεια από την καθημερινότητά μας. Ο λόγος για το evil eye -το δικό μας «μάτι»- στην πιο μοντέρνα βερσιόν, το οποίο καταφτάνει για να «ντύσει» ιδανικά τα άκρα μας, δίνοντας στο καλοκαιρινό μανικιούρ (και γιατί όχι και του φθινοπώρου) έναν σοφιστικέ και chic αέρα.

Η πεποίθηση ότι το «κακό μάτι» -της κακής τύχης που στέλνει κάποιος σε κάποιον που ζηλεύει κακοπροαίρετα λόγω της επιτυχία ή της ευτυχία του- χρονολογείται χιλιάδες χρόνια προ Χριστού, ενώ κατά καιρούς εμπνέει και τη μόδα ή τη διακόσμηση, πέρα από την ομορφιά, και τη μόδα ή τη διακόσμηση. Άλλωστε, κομψά κολιέ με κρεμαστά ματάκια ή décor items για το σπίτι, που υπόσχονται να μας προστατεύσουν από όσους δε θέλουν το καλό μας, αποτελούν διαχρονικά πια items.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS