BEAUTYNails Pro: Τα σωστά βήματα για επαγγελματικό πεντικιούρ στο σπίτι

Nails Pro: Τα σωστά βήματα για επαγγελματικό πεντικιούρ στο σπίτι

Λίγο πριν τα ψηλοτάκουνα πέδιλα, τα σανδάλια και τα mules διεκδικήσουν την front row της γκαρνταρόμπας, η περιποίηση των κάτω άκρων θεωρείται πλέον αναγκαία. Ακολουθούν τα καλύτερα pro tips για το πώς να κάνετε πεντικιούρ στο σπίτι έτσι όπως μας τα είπαν οι ειδικοί.

Βήμα 1ο: Foot bath

Ξεκινήστε βυθίζοντας τα πέλματα σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό, άλατα, σαπούνι, αιθέρια έλαια ή απλό χοντρό αλάτι. Μπορείτε να προσθέσετε και μπάλες μασάζ ποδιών, για να ενεργοποιήσετε την κυκλοφορία του αίματος και να βοηθήσετε τα πόδια σας να ξεπρηστούν από την έλλειψη κίνησης. Ύστερα από 15-20 λεπτά χαλάρωσης, απομακρύνετε και σκουπίστε απαλά τα πόδια σας.

Βήμα 2ο: Περιποίηση των νυχιών

Σειρά έχει το κόψιμο των νυχιών σε ευθεία γραμμή με τη βοήθεια ενός νυχοκόπτη. Σε περίπτωση ενόχλησης στο μεγάλο νύχι, κόψτε ελαφρώς τις γωνίες στο πλάι διαγώνια -ποτέ κάθετα. Αποφύγετε τις πολλές παρεμβολές για να μη δημιουργήσετε κάποιο επιπλέον πρόβλημα.

Σειρά έχει η διόρθωση του σχήματος των νυχιών με μία λίμα και η λείανση της επιφάνειά τους με ένα buffer. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός pusher, μπορείτε να σπρώξετε τα πετσάκια προς τα πίσω με μεγάλη προσοχή, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί. Η περιποίηση των νυχιών ολοκληρώνεται με μασάζ με κάποιο ενυδατικό έλαιο.

Βήμα 3ο: Περιποίηση της επιδερμίδας

Σειρά έχει η περιποίηση της τραχείας επιδερμίδας στις φτέρνες. Προτείνετε τη χρήση μιας ξύλινης και όχι μεταλλικής ράσπας ή μιας ελαφρόπετρας για τη λείανση της επιδερμίδας κάτω από το μεγάλο δάχτυλο, το μετατάρσιο και τη φτέρνα. Για επιπλέον απολέπιση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα scrub ποδιών ή σώματος. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αναμιγνύοντας ζάχαρη και λάδι αμυγδάλου, καρύδας ή ελιάς.

Βήμα 4ο: Βάψιμο των νυχιών

Το πεντικιούρ ολοκληρώνεται με το βάψιμο των νυχιών. Εάν δεν νιώθετε μεγάλη σιγουριά με το πινέλο, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε απλά μια θεραπευτική βάση και ένα top coat για να δώσετε στα νύχια μια υγιή και όμορφη όψη ή διαφορετικά επιλέξτε ένα sheer nude βερνίκι, που τυπικά συγχωρεί περισσότερα λάθη.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS