BEAUTYΟ ορός της αλήθειας: Πώς τα serum βοηθούν στην ενίσχυση της επιδερμίδας...

Ο ορός της αλήθειας: Πώς τα serum βοηθούν στην ενίσχυση της επιδερμίδας σου

Τα serum αλλιώς οροί περιέχουν στη σύνθεσή τους συμπυκνωμένα συστατικά μικρού μοριακού βάρους, και κατορθώνουν να διαπεράσουν την επιφάνεια του δέρματος και να εισχωρήσουν σε μεγαλύτερο βάθος, μεταφέροντας τα προηγμένα συστατικά τους στις βαθύτερες στιβάδες της. Αυτό είναι και ο λόγος που κάθε beauty addict πρέπει να έχει ένα στο καλάθι με τα προϊόντα ομορφιάς της.

5 βασικοί κανόνες για να εφαρμόζεις σωστά το serum σου

#1

-Το απλώνεις στην επιδερμίδα σου αφού πρώτα την έχεις πλύνει με ένα καθαριστικό προσώπου και έχεις βάλει πιο πριν το toner.  Χάρη στην υγρή, λεπτή σύστασή του, απορροφάται αμέσως. Βέβαια, μπορείς να ξεκινήσεις ψεκάζοντας στην αρχή με ένα ενυδατικό mist και να συνεχίσεις με το serum. «Ακόμη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα face roller για να βοηθήσεις στην ταχύτερη απορρόφηση των προϊόντων και μετά κάνε λίγο λεμφικό μασάζ στο πρόσωπό σου, αν θέλεις. Συνέχισε με τη σωστή ενυδατική κρέμα για τον τύπο της επιδερμίδας σου» έχει πει χαρακτηριστικά η Mary Irwin, celebrity και editorial makeup artist από τη New York, σε συνέντευξή της.

#2

-Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις μεγάλη ποσότητα. Ρίξε 3-4 σταγόνες (στο μέγεθος ενός μπιζελιού) από το serum στις άκρες των δαχτύλων και άπλωσέ το σε όλο το πρόσωπό σου, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών με απαλές κινήσεις.

#3

-Περίμενε περίπου ένα λεπτό (ή και λιγότερο) για να απορροφηθεί το serum πριν κάνεις το επόμενο βήμα και απλώσεις στη συνέχεια την ενυδατική κρέμα στο πρόσωπό σου.

#4

-Ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, μπορείς να επιλέξεις και το serum με την αντίστοιχη δράση. Για παράδειγμα, για extra ενυδάτωση προτίμησε ένα serum με υαλουρονικό οξύ, για λάμψη ένα με βιταμίνη C, για αντιγήρανση ένα serum με ρετινόλη.

#5

-Στην καθημερινή σου beauty ρουτίνα μπορείς να χρησιμοποιείς συνδυαστικά δύο διαφορετικά serums- με διαφορετική σύνθεση- (ένα πρωί, ένα βράδυ) για να καλύψεις τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS