BEAUTYΌσα καλά θα συμβούν στην επιδερμίδα μια βδομάδα χωρίς μακιγιάζ...

Όσα καλά θα συμβούν στην επιδερμίδα μια βδομάδα χωρίς μακιγιάζ…

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες λατρεύουν το μακιγιάζ: Τονίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, κρύβει τις «ατέλειές» και αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Την εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού και του #ΜένουμεΣπίτι όμως η πλειονότητα τείνει να στρέφεται σε makeup free looks, μια κίνηση που έχει σίγουρα θετικό αντίκτυπο στην επιδερμίδα. Τι συμβαίνει λοιπόν ύστερα από μία μέρα, μία εβδομάδα ή ένα μήνα αποχής από το μακιγιάζ;

 

Η ακμή μειώνεται αισθητά

Η συχνή κάλυψη του προσώπου με μακιγιάζ σε συνδυασμό με τη χρήση όχι και τόσο καθαρών πινέλων δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για πάρτι βακτηρίων. Έτσι προκαλείται φλεγμονή, η οποία οδηγεί στην επιδείνωση της ακμής. Η αποχή από το μακιγιάζ λοιπόν μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση παραγωγή σμήγματος και στην εξάλειψη της ακμής.

Η επιδερμίδα δείχνει πιο νεανική

Μέσα στη μέρα, τα καλυπτικά προϊόντα μακιγιάζ τείνουν να «κάθονται» στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, με αποτέλεσμα να τις τονίζουν. Η παύση χρήσης τους αλλά και η επακόλουθη αποκάλυψη ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του προσώπου, όπως οι φακίδες και τα φυσικά ροδαλά μάγουλα, είναι πολύ πιθανό να σας χαρίσουν μια πιο νεανική εμφάνιση.

Η αυτοπεποίθηση αυξάνεται

Το πιο πιθανό είναι στην αρχή να νιώσετε λίγο ανασφαλείς. Όσο όμως θα περνά ο καιρός και συνηθίζετε το νέο σας look, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αρχίσετε να αγαπάτε τη γυμνή επιδερμίδα σας και να εκτιμάτε ακόμα περισσότερο τη φυσική σας ομορφιά.

Οι πόροι δείχνουν μικρότεροι

Σε συνδυασμό με το μολυσμένο αέρα της πόλης, τα προϊόντα μακιγιάζ φράζουν τους πόρους με αποτέλεσμα να δείχνουν πολύ μεγαλύτεροι. Ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να αλλάξει το πραγματικό τους μέγεθος, ο βαθύς καθαρισμός και η αποχή από το μακιγιάζ μπορούν να μειώσουν σημαντικά τα υπολείμματα προϊόντων που τους φράζουν, κάνοντάς τους να δείχνουν μικρότεροι.

Η φροντίδα του προσώπου  γίνεται προτεραιότητα

Η υιοθέτηση ενός makeup free look καλεί για μια πραγματικά αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα αναγκαστείτε να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στη φροντίδα της, υιοθετώντας μια skincare ρουτίνα που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της. Ο διπλός καθαρισμός, η εβδομαδιαία απολέπιση, η σωστή ενυδάτωση και η καθημερινή αντηλιακή προστασία θα αναδειχθούν σίγουρα σε προτεραιότητές σας.

Πηγή: harpersbazaar.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS