BEAUTYΠεριποίηση μαλλιών το χειμώνα: Οι νέες συνήθειες που χρειάζεται να αποκτήσεις

Περιποίηση μαλλιών το χειμώνα: Οι νέες συνήθειες που χρειάζεται να αποκτήσεις

Η πτώση της θερμοκρασίας και η απώλεια υγρασίας του περιβάλλοντος οδηγούν τα μαλλιά σου σε χειμερία νάρκη, με θαμπάδα, έλλειψη ελαστικότητας, αφυδάτωση, σπάσιμο, φριζάρισμα, μείωση του τόνου του χρώματος. Ακολουθήστε τις πιο κάτω συνήθειες για την περιποίηση των μαλλιών σας που γνωρίζουν οι hair stylists ώστε να αποφύγετε τις συνέπειες του χειμώνα.

Στεγνώνετε πάντα τα μαλλιά σας

Μην αφήνετε τα μαλλιά σας νοτισμένα στο ψυχρό περιβάλλον. Ταμπονάρετέ τα καλά με μια βαμβακερή πετσέτα μετά το λούσιμο, περάστε λίγο αέρα με το πιστολάκι και βεβαιώσου ότι θα βγείτε έξω μόνο αφού αισθανθείτε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή υποψία υγρασίας στις ρίζες. Είναι και θέμα υγείας, καθώς το χειμώνα ένα βρεγμένο τριχωτό κεφαλής είναι 10 φορές πιο επιρρεπές σε ψύξεις.

Αφήστε τα εργαλεία ισιώματος στην άκρη

Το καλοκαίρι η υψηλή θερμότητα ενός ψαλιδιού ή μιας πρέσας ισιώματος της τρίχας επηρεάζει λιγότερο την υγεία των μαλλιών σας, μιας και η θερμότητα που θα υποστούν δεν είναι και πολύ μακριά από μια θερμοκρασία καύσωνα. Το χειμώνα, όμως, η επιλογή σας να χρησιμοποιείτε ένα τόσο δραστικό εργαλείο θερμότητας μεταδίδει ένα πολύ ισχυρό σοκ στη δομή της τρίχας εξαιτίας της διαφοράς θερμοκρασίας, που μπορεί να ξεπεράσει και τους 45°C. Προτιμήστε να ισιώνετε τα μαλλιά σας με τον παραδοσιακό τρόπο: με βούρτσα (απλή ή με κεραμική επιφάνεια) και χλιαρό αέρα στο σεσουάρ.

Adobestock 262168101

Αλλάξτε το σαμπουάν σας

Το χειμώνα στόχος σας είναι να λούζετε τα μαλλιά σας δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα το πολύ με ένα βαθιά θρεπτικό σαμπουάν. Γιατί; Επειδή το καθημερινό λούσιμο αποβάλλει τα φυσικά έλαια που διατηρούν τις ρίζες και τις άκρες ευλύγιστες, λαμπερές και υγιείς. Με μια μόνο συμβουλή: Αποφύγετε τα σαμπουάν που περιέχουν θειικά άλατα, επειδή ξεθωριάζουν το χρώμα και κάνουν τα –φυσικά ή βαμμένα– μαλλιά σου να δείχνουν θαμπά. Επίσης, αν διαπιστώσετε ότι έχετε πιτυρίδα, προμηθευτείτε ένα φαρμακευτικό σαμπουάν που περιέχει σαλικυλικό οξύ.

H κρέμα μαλλιών το χειμώνα είναι απαραίτητη

Με τα συχνά λουσίματα και τις αντηλιακές κρέμες μαλλιών το καλοκαίρι, η κρέμα μαλλιών δείχνει υπερβολική. Το χειμώνα, όμως, μόνο με μια καλή ενυδατική κρέμα θα προλάβετε το φριζάρισμα, το σπάσιμο, την αφυδάτωση και την έλλειψη λάμψης. Συστατικά όπως το λάδι αβοκάντο σφραγίζουν το στέλεχος της τρίχας, θρέφουν τις πλεξούδες και ενισχύουν την ομαλή, υγιή και στιλπνή εικόνα των μαλλιών σου όλους τους παγερούς μήνες του χρόνου.

Ενυδατική μάσκα μία φορά την εβδομάδα

Επειδή ο κρύος καιρός απορροφά όλη την υγρασία από τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, καταπολεμήστε την έντονη εξάντληση των αποθεμάτων φυσικής υγρασίας χρησιμοποιώντας τακτικά μια μάσκα ή ένα λάδι μαλλιών.

Βάλτε τις νέες αναβαθμισμένες φόρμουλες στις νέες συσκευασίες προϊόντων Orzene Beer Recipes στη ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών σας:

Orzene Cyprus 263374043 289194389882309 569495111467906830 N 1

Νέες φόρμουλες εμπλουτισμένες με 90% συστατικά φυσικής προέλευσης και #VeganFriendly συνθέσεις για μια ολιστική εμπειρία

Packs All 0001 Dry
  • 1. Σειρά αναδόμηση & προστασία

 Ολοκληρωμένη σειρά μπύρας με έλαιο ελιάς. Η νέα συνταγή για ενυδάτωση και λάμψη των ξηρών και ταλαιπωρημένων μαλλιών. #VeganFriendly φόρμουλα με 90% συστατικά φυσικής προέλευσης και 80%άμεσα βιοδιασπώμενα συστατικά

Packs All 0002 Colour

2. Σειρά Έντονο Χρώμα & Λάμψη για βαμμένα μαλλιά

Ολοκληρωμένη σειρά μπύρας με ρόδι. Η νέα συνταγή για έντονο χρώμα και λάμψη στα βαμμένα μαλλιά  #VeganFriendly φόρμουλα με 90% συστατικά φυσικής προέλευσης και 80% άμεσα βιοδιασπώμενα συστατικά.

Packs All 0003 Normal

3. Σειρά Αναζωογόνηση & λάμψη για όλους τους τύπους μαλλιών

Η νέα συνταγή καθημερινής χρήσης που προσφέρει αναζωογόνηση και λάμψη. Κατάλληλη για όλους τους τύπους μαλλιών. #VeganFriendly φόρμουλα με 90% συστατικά φυσικής προέλευσης και 80% άμεσα βιοδιασπώμενα συστατικά.

Packs All 0000 Argan

4. Σειρά 7 Δράσεων Επανόρθωσης για φθαρμένα μαλλιά

Ολοκληρωμένη σειρά μπύρας με Morocco Argan Oil. Η νέα συνταγή για ενυδάτωση και λάμψη των φθαρμένων μαλλιών. Περιέχει 7 δράσεις επανόρθωσης: Θρέψη, Ενυδάτωση, Ενδυνάμωση, Λείανση, Αποκατάσταση, ελαστικότητας, Πρόληψη σπασίματος, Λάμψη που διαρκεί. #VeganFriendly φόρμουλα με 90% συστατικά φυσικής προέλευσης και 60% άμεσα βιοδιασπώμενα συστατικά.

Packs All 0004 Oily

5. Σειρά για εξισορρόπηση της λιπαρότητας των μαλλιών με δενδρολίβανο

Ανάλαφρη αίσθηση, όγκος και λάμψη που διαρκεί! #VeganFriendly φόρμουλα με 90% συστατικά φυσικής προέλευσης και 80% άμεσα βιοδιασπώμενα συστατικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS