ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

BEAUTYΠοια καλλυντικά να πετάξεις και για ποιο λόγο (ήρθε η στιγμή!)

Ποια καλλυντικά να πετάξεις και για ποιο λόγο (ήρθε η στιγμή!)

Αν είστε beauty junkie – με την καλή έννοια – σίγουρα ξέρετε πόσο σημαντικό είναι να είστε οργανωμένη και να ξεκινάτε κάθε νέα χρονιά με το απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα του boudoir σας, Για να σας βάλουμε στο κλίμα, δείτε παρακάτω ποια είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να πετάξετε από το νεσεσέρ σας πριν καλωσορίσουμε το 2021 – όχι επειδή είμαστε ψυχαναγκαστικές, αλλά επειδή βλάπτουν το δέρμα σας:

Σπασμένες σκιές

Αν έχουν σπάσει ξεφορτώσου τες γιατί αργά ή γρήγορα θα λερώσουν το νεσεσέρ σας.

Παλιά (πολύ παλιά) κραγιόν

Η διάρκεια ζωής τους κυμαίνεται από 12 έως 18 μήνες. Κι αν τα κρατήσετε παραπάνω και τα φοράτε μπορεί να γίνουν, τελικά, εστία βακτηρίων στο στόμα σας, μιας και περιέχουν λιπαρά συστατικά που με τον καιρό χαλάνε.

Φόρμουλες που έχουν διαχωριστεί

Αν οι συστάσεις των προϊόντων έχουν διαχωριστεί δοκίμασε να τα ανακινήσεις. Αν δεν επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση δοκίμασε να… τα πετάξεις, αφού έπειτα είναι πιθανό να επηρεάσουν διαφορετικά την επιδερμίδα σου.

Άδειες παλέτες

Το να κρατάτε μια παλέτα επειδή αγαπάτε το packaging, μπορούμε να το δεχτούμε, αλλά αν έχετε μαζέψει πολλά άδεια προϊόντα στα νεσεσέρ σας, μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε.

Ό,τι έχετε ξεχάσει στο αμάξι

Είναι σύνηθες να έχεις ένα νεσεσέρ έκτακτης ανάγκης στο αμάξι, αλλά σκεφτείτε σε τι υψηλές θερμοκρασίες έχει εκτεθεί. Αυτό σημαίνει πως ό,τι περιλαμβάνει το νεσεσέρ αυτό κατά πάσα πιθανότητα έχει αλλοιωθεί και δε κάνει τη δουλειά για την οποία προοριζόταν. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να φοράτε ένα αντηλιακό που ούτε καν σας προστατευέι.

Στεγνές μάσκαρα

Κάθε φορά που βγάζετε του βουρτσάκι και του ξανά βάζετε μέσα στο σωληνάριο, αερομεταφερόμενα βακτήρια εισχωρούν μέσα στη φόρμουλα της μάσκαρα και, αργότερα, αυτό θα προκαλέσει πρόβλημα στα μάτια σας. Πετάξτε κάθε κάθε μάσκαρα μόλις περάσουν 3 μήνες εφαρμογής.

Παλιά υγρά μέικ απ

Διατηρήστε τα υγρά foundations και highlighters σε περιβάλλον που δεν έχει υγρασία και ζέστη – δηλαδή, εκτός μπάνιο. Αν παρατηρήσετε αλλαγές στο χρώμα ή τη σύσταση, προσπαθήστε να το αντικαταστήσετε. Γενικά καλό θα ήταν να παίρνετε καινούριο τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS