BEAUTYΠοια λάθη κάνεις με το μακιγιάζ σου (και δεν πετυχαίνει η selfie)

Ποια λάθη κάνεις με το μακιγιάζ σου (και δεν πετυχαίνει η selfie)

Δεν είναι κακό να κάνεις λάθη στο μακιγιάζ, πού και πού. Το κακό είναι να μην ξέρεις ποια είναι και να τα επαναλαμβάνεις διαρκώς.

  1. Βάζεις το concealer με λάθος τρόπο

Το concealer δεν απλώνεται όπως η κρέμα ματιών, δηλαδή παράλληλα με το σχήμα των ματιών. Το σχήμα του πρέπει να είναι τριγωνικό ώστε να δημιουργεί μια περιοχή φωτός κάτω από τα μάτια και να τους προσφέρει λάμψη και ξεκούραστη όψη.

 

  1. Χρησιμοποιείς τον καρπό για να διαλέξεις τη σωστή απόχρωση foundation

Το σωστό σημείο για να ελέγξεις εάν η απόχρωση είναι ιδανική για εσάς ή όχι είναι ο λαιμός. Ο λαιμός αποτελεί ένα μέρος του σώματος που δεν εκτίθεται στον ήλιο διατηρώντας έτσι το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας. Εφάρμοσε εκεί 2 με 3 διαφορετικές αποχρώσεις και έπειτα προσπάθησε να δεις στο φυσικό φως ποια προσαρμόζεται ιδανικά στην επιδερμίδα σου.

3. Βάζεις ρουζ «σέρνοντας» το πινέλο

Το ρουζ πρέπει να αποκαλύπτει ένα ροδαλό μάγουλο και όχι να «φωνάζει» την ύπαρξή του μέσα από μια έντονη γραμμή που εκτείνεται από το μήλο έως το αυτί. Για να πετύχεις το φυσικό αποτέλεσμα που επιθυμείς, εφάρμοσε το ταμποναριστά, έχοντας βουτήξει ελαφρώς το πινέλο στο χρώμα και έπειτα φυσώντας το για να απομακρυνθεί η περιττή ποσότητα.

4. Τοποθετείς το μολύβι χειλιών έξω από το φυσικό περίγραμμα για να δώσεις έξτρα όγκο στα χείλη

Αν θέλεις να δείξεις ότι τα χείλη σου είναι μεγαλύτερα υπάρχει άλλος τρόπος να το πετύχεις: Εφάρμοσε το μολύβι χειλιών, έναν τόνο πιο σκούρο από το κραγιόν, στις άκρες και το περίγραμμα, αφήνοντας όμως το κέντρο χωρίς χρώμα. Έπειτα, βάλε κραγιόν σε όλη την επιφάνεια. Ολοκλήρωσε με ένα διάφανο λιπ γκλος στη μέση των χειλιών. Με αυτό τον μαγικό τρόπο θα διαπιστώσεις ότι τα χείλη θα δείχνουν πιο σέξι αλλά και σαρκώδη.

5. Βάζεις μάσκαρα και κοιτάς τον καθρέφτη

Αν κάνεις αυτή την κίνηση τότε είναι λογικό να μουτζουρώνεσαι. Το μυστικό είναι να έχεις έναν δεύτερο, πιο μικρό καθρέφτη και να τον κρατάς χαμηλά. Κοίταξε προς τα κάτω ενώ τοποθετείς με κινήσεις ζιγκ ζαγκ τη μάσκαρα και… αντίο μαύρα στίγματα.

6. Ξεχνάς να τονίσεις τα φρύδια

Μην ξεχνάς να τονίζεις το σχήμα τους και να γεμίζεις τα κενά ώστε να δίνεις ένταση και ζωηράδα στο βλέμμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS