ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

BEAUTYΠοιες θα είναι οι κορυφαίες τάσεις στην περιποίηση της επιδερμίδας για το...

Ποιες θα είναι οι κορυφαίες τάσεις στην περιποίηση της επιδερμίδας για το 2021;

Η έναρξη του νέου έτους σηματοδοτεί συμβολικά και μια νέα αρχή, η οποία στο χώρο του skincare μεταφράζεται σε νέες τάσεις, βασισμένες στις τελευταίες ανακαλύψεις.

Πέρσι, η προσοχή στράφηκε σε plant-based φόρμουλες, skincare gadgets και ανακυκλώσιμες και refillable συσκευασίες. Φέτος οι τάσεις αναμένεται να είναι το ίδιο πρωτοποριακές και δυναμικές, καλύπτοντας τις ανάγκες της επιδερμίδας που προέκυψαν από τη νέα κατάσταση των πραγμάτων αλλά και εντείνοντας τις προσπάθειες για ένα περισσότερο eco-friendly μέλλον.

Ακολουθούν οι κορυφαίες τάσεις ομορφιάς για το 2021 στον τομέα περιποίηση:

Skinimalism

Πλέον δεν θεωρείται απαραίτητο να ακολουθήσετε μια κορεάτικη ρουτίνα 10 βημάτων για να αποκτήσετε μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Λίγο πριν το τέλος του 2020, το Pinterest συμπεριέλαβε το skinimalism, δηλαδή την τάση που καλεί για απλοποίηση της ρουτίνας περιποίησης προσώπου, στη λίστα του με τα skincare trends που εικάζει ότι θα ορίσουν τη νέα χρονιά. 

Sustainability

Το κίνημα του sustainability θα δυναμώσει με ολοένα και περισσότερα brands να αντικαθιστούν τις single use συσκευασίες τους με refillable. Zero-waste προϊόντα, συσκευασίες από ανακυκλώσιμα υλικά, μείωση της χρήσης πλαστικού και reusable makeup pads και sheet masks αναμένεται να γίνοουν σιγά σιγά η νόρμα.

Celebrity Skincare Lines

Πέρυσι η Rihanna, η Jennifer Lopez, ο Pharrell Williams και η Alicia Keys ήταν μόνο μερικοί από τους celebrities που προστέθηκαν στη λίστα με εκείνους που λάνσαραν τη δική τους skincare σειρά. Το 2021 αναμένεται ότι κι άλλοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

De-Stressing Skincare

Μετά το τέλος της προηγούμενης ιδιόρρυθμης χρονιάς, ολοένα και περισσότερα brands θα στρέφουν την προσοχή τους στη δημιουργία συνθέσεων που μειώνουν τις επιπτώσεις του στρες στην επιδερμίδα. Χαλαρωτικά αρώματα και αναζωογονητικά συστατικά, όπως το ginseng και το ginger, θα περιέχονται σε πολλά από τα νέα προϊόντα του 2021.

Microbiome-Friendly

Τα προϊόντα που σέβονται το μικροβίωμα της επιδερμίδας, δηλαδή το οικοσύστημα δισεκατομμυρίων μικροοργανισμών, όπως βακτήρια, μύκητες και ιούς σε αυτήν, αναμένεται να είναι εξαιρετικά δημοφιλή φέτος. Κορυφαία επιλογή θεωρούνται εκείνα που περιέχουν προβιοτικά, τα οποία βοηθούν την ανάπτυξη και διατήρηση των ήδη υπαρχόντων ευεργετικών βακτηρίων του μικροβιώματος, διατηρώντας την επιδερμίδα υγιή και μειώνοντας τα συμπτώματα δερματικών παθήσεων, όπως η ακμή και το έκζεμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS