BEAUTYΠοιο είναι οι δύο νέοι εχθροί της επιδερμίδας; (μάθε πώς να τους...

Ποιο είναι οι δύο νέοι εχθροί της επιδερμίδας; (μάθε πώς να τους αντιμετωπίσεις)

 

Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ποιοι είναι: Η καθημερινή έκθεση του δέρματος σε στρεσογόνες καταστάσεις που προκαλούνται είτε από τις λιγοστές ώρες ύπνου, το κάπνισμα και το άγχος, είτε από εξωτερικούς παράγοντες, όπως η υπεριώδης ακτινοβολία και η αστική ρύπανση έχουν ως αποτέλεσμα την κόπωση της επιδερμίδας, δηλαδή την αύξηση της αφυδάτωσης και της θαμπάδας της. Το πρήξιμο στην περιοχή γύρω από τα μάτια, καθώς και οι μαύροι κύκλοι μπορούν και αυτά να θεωρηθούν σημάδια «θλίψης» της επιδερμίδας και παραμέλησής της.

 

Ο πιο απλός τρόπος να επαναφέρετε τη λάμψη στην επιδερμίδα σας είναι η μείωση του άγχους και η καλύτερη ξεκούραση. Επειδή, όμως, αυτός ο στόχος μοιάζει σχεδόν αδύνατος στη σημερινή εποχή, η σύγχρονη κοσμετολογία έχει αναλάβει να γεμίσει τη φαρέτρα σας με νέες συνθέσεις που αντιστέκονται στο οξειδωτικό στρες και απομακρύνουν τα σημάδια κόπωσης.

Ενυδάτωση

Η καθημερινή ενυδάτωση πρωί και βράδυ θα πρέπει να αποτελεί το πλέον βασικό βήμα κάθε ρουτίνας περιποίησης προσώπου, προκειμένου να διαφυλάσσεται η ισορροπία στα επίπεδα υγρασίας και να ενισχύεται ο επιδερμικός φραγμός.

Αντιοξειδωτικά

Ενυδατικές κρέμες, οροί και αντηλιακά με συστατικά, όπως οι βιταμίνες C και Ε ή το συνένζυμο Q10 αποτελούν την ιδανική προσθήκη στη skincare ρουτίνα για τη διατήρηση της φυσικής λάμψης της επιδερμίδας.

Οξέα φρούτων

Τα πολύτιμα αυτά συστατικά διεγείρουν ή ακόμα και ενισχύουν τους φυσικούς μηχανισμούς ανανέωσης των κυττάρων που στο πέρασμα του χρόνου φθίνουν, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση των νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια της επιδερμίδας και την ακόλουθη δημιουργία θαμπής όψης.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS