BEAUTYΠοιο συστατικό χρειάζονται οι επιδερμίδες άνω των 40;

Ποιο συστατικό χρειάζονται οι επιδερμίδες άνω των 40;

Δεν είναι λίγα τα συστατικά εκείνα, τα οποία θεωρούνται πολυδιάστατα σε μία skincare ρουτίνα. Από τη βιταμίνη C, που φωτίζει την επιδερμίδα και παράλληλα δρα κατά των ελεύθερων ριζών, μέχρι τα αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες, ενώ συμβάλλουν στη σύνθεση κολλαγόνου, η λίστα των top συστατικών φαντάζει να μην έχει τέλος. Εάν υπάρχει όμως ένα που να αξίζει πραγματικά μια θέση στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας κάθε γυναίκας, αυτό δεν είναι άλλο από τη ρετινόλη. Τι είναι όμως και ποιες οι ευεργετικές της ιδιότητες;

Η ρετινόλη είναι η ενεργή µορφή της βιταµίνης Α και αποτελεί ένα από τα πιο δραστικά συστατικά κατά της γήρανσης της επιδερμίδας που διαθέτει η σύγχρονη κοσμετολογία. Αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί προληπτικά κατά τη δεκαετία των 20, η ενσωμάτωσή της στη ρουτίνα των γυναικών άνω των 40 θεωρείται καίρια για τη διατήρηση μιας υγιούς και νεανικής επιδερμίδας.

Μετά τη δεκαετία των 30 και των 40, η παραγωγή κολλαγόνου επιβραδύνεται σημαντικά, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να χάνει σιγά σιγά τη νεανικότητά της. Η ρετινόλη αφού απορροφηθεί από τον οργανισµό, µετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ, το οποίο επιταχύνει τους ρυθμούς του κυτταρικού μεταβολισμού, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και κάνει ελαφριά απολέπιση. Έτσι με τον καιρό οι ρυτίδες λειαίνονται, οι δυσχρωμίες μειώνονται και το δέρµα δείχνει πιο ενυδατωµένο και λαµπερό.

Προσοχή

Παρά τη μακριά λίστα ευεργετικών ιδιοτήτων της, η ρετινόλη μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς σε ορισμένα δέρματα. Αυτός είναι ο λόγος που θεωρείται πολύ σημαντική η εύρεση του κατάλληλου προϊόντος με την ιδανική περιεκτικότητα ρετινόλης για τη δική σας επιδερμίδα. Πριν προσθέσετε το δραστικό αυτό συστατικό στη skincare ρουτίνα σας, αναζητήστε τη συμβουλή του δερματολόγου σας για να σας προτείνει το κατάλληλο προϊόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS