BEAUTYΠοιος είναι ο σωστός τρόπος να καθαρίσεις τα πινέλα μακιγιάζ σου;

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να καθαρίσεις τα πινέλα μακιγιάζ σου;

Όσο σημαντικό είναι το καθημερινό ντεμακιγιάζ για την υγεία της επιδερμίδας, εξίσου σημαντικό είναι να καθαρίζετε συστηματικά τα πινέλα προσώπου που χρησιμοποιείτε, τονίζουν με κάθε ευκαιρία οι δερματολόγοι και οι makeup artists. Το μακιγιάζ, το σμήγμα, η σκόνη και, κυρίως, τα βακτήρια, βρίσκουν καταφύγιο στις πυκνές, πορώδεις τρίχες των πινέλων και, αν δεν φροντίζετε να τα απομακρύνετε συστηματικά, κάθε φορά που τα χρησιμοποιείτε τούς δίνετε και μια καλή ευκαιρία να «επιτεθούν» στην επιδερμίδα σας. Σύμφωνα με την Bobbi Brown, τα πινέλα που χρησιμοποιείτε για τα μάτια σας θα πρέπει να καθαρίζονται δύο φορές τον μήνα τουλάχιστον ενώ τα υπόλοιπα, μία φορά το μήνα.

Επιπλέον, καθαρίζοντας τακτικά τα πινέλα προσώπου, εξασφαλίζετε την καλύτερη δυνατή εφαρμογή των προϊόντων μακιγιάζ και τέλειο blending κάθε φορά -και, βέβαια, παρατείνετε την άριστη απόδοση και «ζωή» των πινέλων σας.

Ο «παραδοσιακός» τρόπος καθαρισμού περιλαμβάνει νερό και ένα ουδέτερο, υποαλλεργικό σαπούνι (ή baby shampoo) που δεν αφυδατώνει τις τρίχες των πινέλων:

 1. Βρέξτε τις τρίχες με χλιαρό νερό

2. Αν χρησιμοποιείτε soap bar, βρέξτε το, ακουμπήστε τις τρίχες στην επιφάνειά του και καθαρίστε τις κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις. Αν χρησιμοποιείτε baby shampoo, ρίξτε μια σταγόνα στην παλάμη σας, αφροποιήστε και καθαρίστε το πινέλο σας κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις

3. Ξεβγάλετε καλά τις τρίχες, φροντίζοντας να μην βρέξετε το υπόλοιπο πινέλο, και στη συνέχεια πάρτε την υγρασία με μια καθαρή πετσέτα!

4. Επαναφέρετε τις τρίχες στη θέση τους και αφήστε το πινέλο να στεγνώσει τοποθετώντας το στην άκρη μιας επιφάνειας έτσι ώστε οι τρίχες να μην ακουμπούν πάνω της αλλά να στεγνώνουν στον αέρα. Μην αφήνετε ποτέ τα πινέλα προσώπου να στεγνώνουν πάνω σε πετσέτα γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μουχλιάσουν, ούτε όμως κάθετα με τις τρίχες προς τα πάνω, γιατί το νερό που κυλάει προς τη λαβή «χαλαρώνει» την κόλλα που τη συνδέει με τις τρίχες με αποτέλεσμα τα πινέλα να χαλάνε πιο γρήγορα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS