BEAUTYΠώς αντιμετωπίζεται η ξηρότητα στην επιδερμίδα ειδικά τον χειμώνα

Πώς αντιμετωπίζεται η ξηρότητα στην επιδερμίδα ειδικά τον χειμώνα

Οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας από τους ζεστούς εσωτερικούς χώρους στο κρύο των εξωτερικών, ο παγωμένος αέρας και η μείωση των επιπέδων υγρασίας έχουν ως αποτέλεσμα να προκαλείται ξηρότητα, ενοχλητικοί ερεθισμοί και κοκκινίλες. Προστασία και ενίσχυση του φραγμού της επιδερμίδας συνθέτουν το χρυσό δίδυμο της σωστής φροντίδας, έτσι ώστε να απαλλαγείτε από την ξηρή επιδερμίδα στο πρόσωπο και το σώμα.

 

Ιδού τα σωστά βήματα για την προστασία της επιδερμίδας τους κρύους μήνες του χρόνου:

Χλιαρά ντους

Τα μακρά, καυτά αφρόλουτρα μπορούν να αφυδατώσουν την επιδερμίδα και να εντείνουν την ξηρότητά της. Τα  γρήγορα ντους με χλιαρό νερό είναι η καλύτερη επιλογή για τους κρύους μήνες του χρόνου.

Απολέπιση

Η χρήση ενός ήπιου απολεπιστικού προϊόντος μπορεί να βοηθήσει με την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και τη διατήρηση της λάμψης της επιδερμίδας. Επιπλέον, η απολέπιση μία φορά την εβδομάδα, διευκολύνει τα θρεπτικά συστατικά των προϊόντων περιποίησης να διεισδύσουν ευκολότερα και σε μεγαλύτερο βάθος στην επιδερμίδα.

Σούπερ ενυδατικές κρέμες

Η skincare ρουτίνα το χειμώνα θα πρέπει να εμπλουτίζεται με ακόμα πιο ενυδατικά προϊόντα περιποίησης, όπως κρέμες προσώπου με προβιταμίνη Β5, body butters και έλαια, ώστε να «κλειδώνει» η υγρασία στην επιδερμίδα. Για διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της μέρας, μπορείτε να αναμίξετε την κρέμα ή το ενυδατικό έλαιο της αρεσκείας σας με το foundation.

Περίοπτη θέση στην τσάντα θα πρέπει να έχει και η κρέμα χεριών, η οποία μπορεί να αποβεί σωτήρια κατά τους χειμερινούς μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS