ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

BEAUTYΠώς να χρησιμοποιήσεις σωστά το face serum σου και να εκμεταλλευτείς τα...

Πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά το face serum σου και να εκμεταλλευτείς τα οφέλη του

Μάλλον έχεις ακούσει για τους ορούς προσώπου. Αυτά τα μικρά φιαλίδια με τη «μαγεία» μέσα τους, που έχουν σκοπό να μεταμορφώσουν το δέρμα σου και να το κάνουν πιο λαμπερό, νεανικό, χωρίς κηλίδες – απλά, υγιές και όμορφο. Αν έχεις απορίες πώς να χρησιμοποιήσεις έναν ορό προσώπου με το σωστό τρόπο δηλαδή αν τον τοποθετούμε μετά την ενυδατική κρέμα, αν πρέπει να εφαρμόζεται μόνο τη νύχτα και πόση ποσότητα πρέπει να χρησιμοποιείς, ρωτήσαμε τους ειδικούς και μας απάντησαν…

1. Πότε πρέπει να χρησιμοποιώ έναν ορό προσώπου;

Οι περισσότεροι οροί προσώπου είναι ασφαλές να εφαρμόζονται δύο φορές την ημέρα – μία φορά το πρωί σε καθαρό πρόσωπο, πριν από το υπόλοιπο μακιγιάζ σου και μία φορά το βράδυ πριν τον ύπνο. Θυμήσου όμως να διαβάζεις τις οδηγίες στην ετικέτα για τυχόν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ορού. Ορισμένοι οροί πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ κάποιοι άλλοι λειτουργούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό όταν ο ήλιος λάμπει!

Adobestock 452296363

2. Πόση ποσότητα είναι αρκετή;

Οι οροί είναι πολύ ισχυροί και έχουν υψηλή συγκέντρωση ενεργών συστατικών, οπότε ακόμα και λίγο αρκεί πολλές φορές. Αυτό που επιθυμείς ουσιαστικά είναι να καλύψεις το πρόσωπό σου με ένα λεπτό, ελαφρύ στρώμα, ώστε το προϊόν να μπορεί να διεισδύσει γρήγορα στο δέρμα σου. Ως γενικός κανόνας είναι περίπου 2 σταγόνες (ή μια ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού). Αν ο ορός σου συνοδεύεται από σταγονόμετρο, ακόμα καλύτερα! Με το σταγονόμετρο, μπορείς να ελέγχετε τον αριθμό των σταγόνων που χρησιμοποιείς και μπορείς πάντα να προσθέσεις μια ή δύο παραπάνω, αν χρειαστεί. Περίπου 3-4 σταγόνες είναι αρκετές για να πετύχεις ελαφριά κάλυψη σε ολόκληρο το πρόσωπό σου.

3. Πώς να τον εφαρμόσω σωστά;

Σε αντίθεση με άλλα προϊόντα περιποίησης -όπως οι παχύρευστες κρέμες προσώπου και οι ενυδατικές, με τις οποίες κάνεις μασάζ στο δέρμα σου με ανοδική κατεύθυνση- οι οροί προορίζονται για να εφαρμόζονται με μικρές χτυπητές κινήσεις με τις άκρες των δακτύλων ή τις παλάμες σου. Μην τρίβεις την επιδερμίδα υπερβολικά, άφησέ τον να απορροφηθεί από μόνος του. Για να εφαρμόσεις σωστά έναν ορό, πάρε μια ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού (περίπου 3-4 σταγόνες) στις παλάμες σου. άπλωσε τον ανάμεσα στις παλάμες σας χωρίς να τον τρίψετε πολύ. Ταμπονάρεις τον σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό σου χρησιμοποιώντας μικρές και απαλές χτυπητές κινήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS