ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

BEAUTYΠώς να εφαρμόσεις το ρουζ για τέλειο αποτέλεσμα μακιγιάζ

Πώς να εφαρμόσεις το ρουζ για τέλειο αποτέλεσμα μακιγιάζ

Το ρουζ είναι ένα καλλυντικό που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των γυναικών. Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος εφαρμογής του ρουζ; Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές από τη διάσημη makeup artist Laura Mercier για να το φοράς με τον καλύτερο τρόπο.

Πες «ναι» στη φυσικότητα

«Το ζητούμενο όταν βάζουμε χρώμα στα μάγουλα είναι να μιμηθούμε μια υγιή λάμψη», λέει η makeup artist. Διάλεξε την απόχρωση του blush που είναι πιο κοντά στο χρώμα της επιδερμίδας σου για ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Τα έξυπνα τα εργαλεία

Για λαμπερό blush σκόνη, ένα καλό πινέλο σε σχήμα βεντάλιας είναι απαραίτητο. Είναι ιδανικό για να μοιράζει ομοιόμορφα το χρώμα και δημιουργεί ένα απαλό εφέ. Εναλλακτικά, ένα μεγάλο, φουντωτό πινέλο είναι μια χαρά για τα blush σε μορφή σκόνης, εφόσον είναι μαλακό. Τα πιο μεγάλα πινέλα μπορεί να είναι πολύ παχιά και να σε κάνουν να βάζεις πολύ μεγάλη ποσότητα. Για τα κρεμώδη ρουζ ή αυτά σε μορφή gel, το καλύτερο εργαλείο εφαρμογής είναι τα δάχτυλα.

Η βάση

Αν το χρώμα της επιδερμίδας δεν είναι ομοιόμορφο, το blush μπορεί να τονίσει τις κοκκινίλες και να κάνει κηλίδες. Το μυστικό; Ένα εξαιρετικό primer, λέει η makeup artist. «Έτσι θα δημιουργήσεις μια λεία βάση για να απλώσεις το blush»

Πρώτα η πούδρα

«Ακόμη κι αν το δέρμα σας δεν είναι λιπαρό, μια στρώση διάφανης πούδρας στη θέση ενός primer για το blush σε σκόνη θα βοηθήσει το χρώμα να απλωθεί ομοιόμορφα και να κρατήσει περισσότερο”, λέει η Mercier. Αν γενικά αποφεύγεις την πούδρα, πούδραρε μόνο τα σημεία όπου θα βάλεις το blush».

Τα σωστά σημεία

Για το πιο φυσικό look, βάλε το blush στην κορυφή των μήλων σου. «Το σκεπτικό είναι να βάλεις περισσότερο χρώμα εκεί που θα εμφανιζόταν φυσικά, αν είχες αναψοκοκκινήσει», λέει η Mercier. Για να βρειςτο σωστό σημείο, χαμογέλασε ώστε να ανασηκωθούν τα μήλα και άπλωσε το χρώμα στα ζυγωματικά ακριβώς κάτω από την κόρη των ματιών απλώνοντάς το προς τα έξω, προς τα αφτιά.

Το φινίρισμα

Πρώτα, σκέψου το φως: «Κάποια είδη φωτός αντανακλούν περισσότερο από άλλα – γι’ αυτό μην φοράς κάτι με πολλή λάμψη στο γραφείο», λέει η Mercier. Μετά σκέψου το δέρμα σου: «Τα blush με λάμψη δίνουν ζωή στο ξηρό δέρμα», εξηγεί η ειδικός, ενώ τα ματ blush είναι ιδανικά για το λιπαρό δέρμα, μειώνοντας τη λάμψη και μένουν περισσότερο στη θέση τους. Τα σχεδόν διάφανα blushes, που συνήθως είναι σε κρέμα ή gel, δείχνουν καλύτερα στις πολύ σκούρες ή στις πολύ ανοιχτές επιδερμίδες, καθώς επιτρέπουν το δέρμα να φανεί από κάτω τους.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΈΣ ΣΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS