BEAUTYΠώς να ξεφορτωθείς τα μαύρα στίγματα (τα προϊόντα και οι συμβουλές)

Πώς να ξεφορτωθείς τα μαύρα στίγματα (τα προϊόντα και οι συμβουλές)

Είναι σίγουρα λιγότερο αντιαισθητικά από τα σπυράκια. Κι όμως μας ενοχλούν το ίδιο, με αποτέλεσμα να αναζητούμε συνέχεια τρόπους να τα ξεφορτωθούμε. Με το να τα πιέζετε με μανία μπροστά από τον καθρέφτη, το καλύτερο που μπορείτε να καταφέρετε είναι να κοκκινίσετε τη μύτη σας. Υπάρχουν όμως άλλοι πολλοί πιο πρακτικοί, ασφαλείς και αποτελεσματικοί τρόποι για να λύσετε το πρόβλημα.

Τι ακριβώς είναι;

Ας αρχίσουμε από τα βασικά: Πρόκειται για ανοιχτούς φαγέσωρες που δημιουργούνται όταν το σμήγμα οξειδώνεται, δηλαδή έρχεται σε επαφή με την ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να αποκτά αυτό το καφέ ή μαύρο χρώμα.

Το πιο πιθανό είναι να οφείλονται στα γονίδιά σας. Υπάρχει βέβαια και μια γερή πιθανότητα ο μη επαρκής καθαρισμός του προσώπου σε συνδυασμό με μια κακή διατροφή να αποτελεί την αιτία του προβλήματος.

Πώς φεύγουν τα μαύρα στίγματα;

Μια στοχευμένη skincare ρουτίνα είναι ο καλύτερος σύμμαχος στη μάχη κατά των μαύρων στιγμάτων. Ιδού σε τι προϊόντα πρέπει να ποντάρετε:

Ένα καλό καθαριστικό προσώπου

Ο σχολαστικός καθαρισμός πρωί και βράδυ αποτελεί συνήθεια που όλες οι γυναίκες πρέπει να υιοθετήσουν. Ειδικά για εσάς που έχετε λιπαρή επιδερμίδα, θεωρείται επιτακτική ανάγκη, καθώς έτσι εκτός από τους ρύπους και το μακιγιάζ, θα απομακρυνθεί και το σμήγμα.

Ένα εξειδικευμένο scrub

Μην ξεχνάτε να κάνετε 1-2 φορές την εβδομάδα απολέπιση στην επιδερμίδα σας με ένα προϊόν που ελέγχει τη λιπαρότητα και ανοίγει το δρόμο για πιο καθαρή επιδερμίδα, αποτρέποντας την εμφάνιση μελλοντικών μαύρων στιγμάτων.

Μια μάσκα για τα μαύρα στίγματα

Μία ή δύο φορές την εβδομάδα χρησιμοποιήστε μια μάσκα προσώπου για βαθύ καθαρισμό, ώστε να απαλλάξετε τους πόρους σας από το περιττό σμήγμα και να τους καθαρίσετε σε βάθος.

Προϊόντα με σαλικυλικό οξύ

Αυτό το σούπερ συστατικό δεν θα πρέπει να λείπει σε καμία περίπτωση από τη skincare ρουτίνα σας. Λόγω της λιποδιαλυτής σύστασής του διαπερνά με μεγάλη ευκολία τους πόρους και απελευθερώνει το παραπανίσιο σμήγμα, που προκαλεί μαύρα στίγματα. Αυτή η διττή απολεπιστική του δράση διατηρεί υπό έλεγχο την έντονη λιπαρότητα, ενώ παράλληλα αποτρέπει τη δημιουργία νέων μαύρων στιγμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS