ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

BEAUTYΠόσο απαραίτητος είναι ο διπλός καθαρισμός του προσώπου;

Πόσο απαραίτητος είναι ο διπλός καθαρισμός του προσώπου;

O διπλός καθαρισμός, είναι η γνωστή διαδικασία η οποία όμως ολοκληρώνεται σε δύο στάδια χρησιμοποιώντας διαφορετικά προϊόντα στο καθένα. Το πρώτο βήμα γίνεται με μία σύνθεση με λάδι που θα αφαιρέσει τα λιπαρά κατάλοιπα, όπως αντηλιακά, μακιγιάζ και σμήγμα και το δεύτερο γίνεται με ένα προϊόν με βάση το νερό, σε μορφή τζελ ή αφρού καθαρισμού, που θα απομακρύνει ρύπους και σκόνη.

 

Αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να ξεκινήσει οποιοδήποτε πρόγραμμα φροντίδας, καθώς έτσι δημιουργείται η ιδανική βάση για τα βήματα που θα ακολουθήσουν. Οι πόροι καθαρίζουν σε βάθος, αποτρέποντας έτσι τη συσσώρευση σμήγματος και ρύπων, ενώ διευκολύνεται η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφανειακή στοιβάδα της επιδερμίδας

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο διπλός καθαρισμός δεν απομακρύνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας που συνθέτουν το υδρολιπιδικό φιλμ, το οποίο αποτελεί την ασπίδα προστασίας της από το εξωτερικό περιβάλλον.

Η καλύτερη επιλογή είναι τα προϊόντα με ήπια συστατικά, που σέβονται τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε τύπου δέρματος, απομακρύνουν κάθε ίχνος μακιγιάζ, ρύπων, σκόνης, σμήγματος και νεκρών κυττάρων και δεν ξηραίνουν την επιδερμίδα.

BUFFING GRAINS, Bobbi Brown
ADVANCED NIGHT MICRO CLEANSING BALM Estee Lauder
MICELLAR Lancaster

How to:

Η διαδικασία ξεκινά με μια μικρή ποσότητα από το έλαιο καθαρισμού και απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις σε στεγνή επιδερμίδα σε όλο το πρόσωπο. Μετά την απομάκρυνση του ελαίου με άφθονο νερό σε θερμοκρασία δωματίου, σειρά έχει η εφαρμογή του δεύτερου προϊόντος καθαρισμού -με βάση το νερό- πάντα με απαλές κινήσεις μασάζ σε όλο το πρόσωπο. Τέλος, ξεβγάζετε με άφθονο νερό, στεγνώνετε το πρόσωπό σας με ταμποναριστές κινήσεις χρησιμοποιώντας μια καθαρή μαλακή πετσέτα και απλώνετε τα αγαπημένα σας skincare προϊόντα, όπως η ενυδατική κρέμα και το σέρουμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS