BEAUTYΠόσο συχνά μπορείς να πλένεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου;

Πόσο συχνά μπορείς να πλένεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου;

Ο συστηματικός καθαρισμός των πινέλων μακιγιάζ αποτελεί μια beauty συνήθεια που όλες οι γυναίκες πρέπει να υιοθετήσουν εάν θέλουν λαμπερή επιδερμίδα χωρίς ατέλειες. Εσύ άραγε ανήκεις σε ποια κατηγορίας σε αυτήν όπου περισσότερες γυναίκες τα πλένουν σπάνια, ή σε αυτήν που αδυνατείς να θυμηθείς ποια ήταν η τελευταία φορά που το έκανες; Όπως και να έχει…

 

Οι αρνητικές επιπτώσεις από τυχόν υπολείμματα από πούδρα, φον ντε τεν, ρουζ και highlighter που παραμένουν για πολύ καιρό στα πινέλα δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη των βακτηρίων. Το αποτέλεσμα είναι η επιδερμίδα να πάσχει από ανεπιθύμητους ερεθισμούς, αλλά και να είναι περισσότερο ευεπίφορη στην ακμή και δερματικές παθήσεις, όπως η δερματίτιδα.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζονται;

Ιδανικά θα πρέπει να καθαρίζονται με ένα ήπιο σαπούνι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ο καθαρισμός των πινέλων προσώπου, όπως εκείνο για το ρουζ και το foundation, θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητά σου, ενώ εκείνα των ματιών, αν δεν χρησιμοποιούνται συχνά, είναι επιτρεπτό να καθαρίζονται μία φορά το μήνα.

Σε περίπτωση που συνηθίζεις να τα χρησιμοποιείς για να κάνεις το μακιγιάζ και των φίλων ή της αδερφής σου, θα πρέπει να είσαι ακόμα πιο προσεκτική και να τα καθαρίζεις μετά από κάθε χρήση, για να αποφευχθεί η μεταφορά βακτηρίων από το ένα άτομο στο άλλο.

How to

Βρέχεις τις τρίχες του πινέλου με τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα ήπιο παιδικό σαμπουάν ή ένα ειδικό καθαριστικό προϊόν για τα πινέλα μακιγιάζ, τρίβεις απαλά τις τρίχες για να γίνει αφρός. Μπορείς να τις τρίψεις στη μέσα πλευρά της παλάμης. Ξεπλένεις και επαναλαμβάνεις τη διαδικασία αν χρειάζεται. Το στεγνώνεις ακουμπώντας το όρθιο ανάποδα -με τις τρίχες προς τα κάτω-, ώστε το νερό να μην χαλαρώσει την κόλλα που τις συγκρατεί.

Το ίδιο ισχύει και για τα σφουγγαράκια μακιγιάζ, αλλά και για τους σπόγγους Konjac.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS