ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

BEAUTYΠότε και πώς πρέπει να απολυμάνεις τα καλλυντικά σου

Πότε και πώς πρέπει να απολυμάνεις τα καλλυντικά σου

Ειδικά τώρα στην εποχή μετά-κορωνοϊού ο σωστός καθαρισμός και η απολύμανση των καλλυντικών θεωρούνται πιο απαραίτητα από ποτέ. Ακολουθούν οι βασικές οδηγίες για το πώς να απολυμάνεις τα καλλυντικά σου:

Τα καλλυντικά που χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση θα πρέπει να απολυμαίνονται κάθε 2-3 εβδομάδες..

Κραγιόν

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ψεκάσεις το κραγιόν με λίγο οινόπνευμα και έπειτα να το σκουπίσεις πολύ προσεκτικά.

Μολύβια

Ξύσε μερικές φορές τα μολύβια χειλιών και ματιών πριν τα χρησιμοποιήσεις.

Συσκευασίες

Χρησιμοποίησε λίγο οινόπνευμα και μία πετσέτα με μικροΐνες για να απολυμάνεις τα μπουκάλια των foundations, τα tubes των κραγιόν και το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες.

Mascara

Το βουρτσάκι της mascara είναι πολύ δύσκολο να απολυμανθεί. Εάν το χρησιμοποίησε κάποια φίλη σου, προτίμησε να αγοράσεις μία νέα mascara ή χρησιμοποίησε spoolies μίας χρήσεως.

Πινέλα

Τα πινέλα του μακιγιάζ θα πρέπει να καθαρίζονται με σαπούνι και νερό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Πούδρες και σκιές

Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα μακιγιάζ, ξύσε την πάνω στρώση της πούδρας. Στη συνέχεια ψέκασέ την με οινόπνευμα και άφησε τη να στεγνώσει φυσικά.

Προϊόντα με κρεμώδη υφή (lip balms, ρουζ, κρέμες κ.λπ.)

Όσο καθαρά και να είναι τα χέρια σου, απόφυγε την επαφή τους με προϊόντα με κρεμώδη υφή, όπως ρουζ, κρέμες και lip balms, που βρίσκονται σε βαζάκια. Προτίμησε την εφαρμογή τους με κάποιο πινέλο ή με μια ειδική σπάτουλα μακιγιάζ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS