BEAUTYRed lips: Ποια λάθη κάνεις με την εφαρμογή του κόκκινου κραγιόν;

Red lips: Ποια λάθη κάνεις με την εφαρμογή του κόκκινου κραγιόν;

Tο κόκκινο κραγιόν είναι ο απόλυτος σύμμαχος κάθε γυναίκας για super sexy εμφανίσεις, σήμα κατατεθέν του αισθησιασμού, αλλά και σύμβολο δυναμισμού. Και ενώ η χρήση του στο μακιγιάζ μοιάζει πολύ απλή, στην πραγματικότητα οι πιθανότητες να το εφαρμόζεις λάθος είναι μεγάλες, με αποτέλεσμα να φέρνεις τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα: μια εικόνα όχι και τόσο ελκυστική που σου προσθέτει χρόνια.

Δεν χρησιμοποιείς primer

Είναι το προϊόν που θα προετοιμάσει τα χείλη για κάθε κραγιόν ή lip gloss και αυτό που θα αποτρέψει τις μουτζούρες. Το primer δημιουργεί ένα στρώμα προστασίας, την ιδανική βάση, ώστε το προϊόν να παραμείνει στη θέση του όλες τις ώρες και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το θεωρείς ως ένα περιττό extra step του μακιγιάζ. Πέρα από το primer, καλό θα ήταν να εφαρμόζεις και μολύβι χειλιών τόσο για τον σχηματισμό του περιγράμματος όσο και για το γέμισμα των χειλιών, πριν την εφαρμογή του κραγιόν ή του lip gloss.

Διαλέγεις ακατάλληλη φόρμουλα κραγιόν

Προτίμησε τα long-wear προϊόντα, δηλαδή αυτά τα οποία χαρίζουν αποτέλεσμα με μεγάλη διάρκεια. Προσοχή όμως γιατί το λάθος που κάνεις εδώ, είναι να επιλέγεις τα ματ κραγιόν, πιστεύοντας ότι προσφέρουν το ίδιο ακριβώς πράγμα. Ποια είναι η διαφορά τους; Τα ματ κραγιόν που τα βρίσκεις συνήθως στη μορφή του υγρού (liquid) lipstick, όταν δεν είναι πλούσια σε ενυδατικά στοιχεία, τότε τείνουν να προκαλούν ξηρότητα στα χείλη, κάτι που συμβαίνει σε πιο ώριμα δέρματα. Προτείνω λοιπόν καλύτερα τα κραγιόν με βελούδινο, κρεμώδες φινίρισμα.

Βάφεις έντονα τα μάτια

Το κόκκινο κραγιόν δείχνει πολύ κολακευτικό όταν συνδυάζεται με πολύ απαλές αποχρώσεις στο υπόλοιπο πρόσωπο. Λίγη ποσότητα μάσκαρα και μια λεπτή γραμμή eyeliner στα μάτια αρκούν για να χαρίσουν ένα άκρως θηλυκό look το οποίο δεν θα δείχνει «βαρύ» και δεν θα σου προσθέτει χρόνια.

Δεν προετοιμάζεις τον καμβά σου, δηλαδή τα χείλη

Όπως συμβαίνει με το foundation, έτσι και με την περίπτωση του μακιγιάζ των χειλιών, για να έχουν τα προϊόντα την καλύτερη δυνατή εφαρμογή στο δέρμα και τη μέγιστη απόδοση, θα πρέπει να γίνεται αρχικά το κατάλληλο skincare. Κάνε απολέπιση στα χείλη και ενυδάτωσε τα πριν από το μακιγιάζ, ώστε να είναι βελούδινα και το κραγιόν να απλωθεί στη λεία επιφάνειά τους. Τα lip balms ή οι lip masks είναι must have για το νεσεσέρ σου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS