BEAUTYΡετινόλη: η άγνωστη γνωστή της ομορφιάς για νεανική επιδερμίδα

Ρετινόλη: η άγνωστη γνωστή της ομορφιάς για νεανική επιδερμίδα

Για σένα που δεν έχεις ακούσει πως η ρετινόλη είναι έν ααπό τα πιο αραίτητα συστατικά στο χώρο της ομορφιάς, επίτρεψέ μας να στη συστήσουμε. Η ρετινόλη είναι παράγωγο της βιταμίνης Α και αυτό που κάνει είναι να αυξάνει την ανανέωση των κυττάρων, να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και να µειώνει τις δυσχρωµίες. Ακόμα, έχει απολεπιστική δράση και είναι ένα από τα πιο αποτελεσµατικά αντιγηραντικά συστατικά, ενώ είναι εντυπωσιακά και τα οφέλη του για τις επιδερµίδες µε ακµή.

 

Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας σου, αλλά καλό είναι να την εντάξεις στη ρουτίνα σου σταδιακά και να την εφαρμόζεις το βράδυ, όταν το δέρμα αναπλάθεται. Σε περίπτωση που την χρησιμοποιήσεις πρωί πάντως, φρόντισε να βάλεις αντηλιακό και να το ανανεώνεις συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προσοχή: μην συνδυάζεις ποτέ τη ρετινόλη με βιταμίνη C, ΑΗΑs και ΒΗΑs, καθώς όταν χρησιμοποιούνται συνδυαστικά, όχι μόνο δεν θα κάνουν καλό στο δέρμα σου, αλλά μπορεί ακόμα και να το βλάψουν.

Παρακάτω σου προτείνουμε τα προϊόντα με ρετινόλη που ξεχωρίζουμε εμείς αυτό το διάστημα.

Night Force A+E

Frezyderm

Κρέμα νύχτας με πλούσια σύνθεση σε ρετινόλη, η οποία καταπολεμά τα πρώτα σημάδια γήρανσης και μειώνει ορατά τις ρυτίδες, ενώ ταυτόχρωνα η βιταμίνη Ε παρέχει αποτελεσματική προστασία από τις επιθέσεις των ελεύθερων ριζών.

Plantscription Retinol Night Moisturizer with Alpine Flower

Origins

Θρεπτική, ενυδατική κρέμα νύχτας με ρετινόλη που μειώνει ορατά τις λεπτές γραμμές και τους πόρους, προσφέροντας λείανση στην επιδερμίδα.

Perfectionist Pro Rapid Renewal Retinol Treatment

Estée Lauder

Σύνθεση που συνδυάζει καθαρή ρετινόλη και την τεχνολογία ενίσχυσης του κολλαγόνου σε ένα προϊόν που απελευθερώνει σταδιακά τα ενεργά του συστατικά. Επιταχύνει τον φυσικό κυτταρικό κύκλο της επιδερμίδας, μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, προσφέρει ορατή βελτίωση του χρωματικού τόνου της επιδερμίδας ενώ μειώνει την εμφάνιση των στιγμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS