BEAUTYΡετινόλη: Η χρήση της και οι ευεργετικές της ιδιότητες για την επιδερμίδα

Ρετινόλη: Η χρήση της και οι ευεργετικές της ιδιότητες για την επιδερμίδα

Η ρετινόλη είναι ένα από αυτά τα συστατικά, τα οποία είτε τα αγαπάς λόγω των αμέτρητων ευεργετικών ιδιοτήτων του, είτε τα μισείς. Συνήθως η δεύτερη αντίδραση οφείλεται στην κακή χρήση της και την παράβλεψη των κύριων κανόνων ασφαλείας. Ιδού πώς να χρησιμοποιείτε τη ρετινόλη:

 

Κανόνας #1 |  Ξεκινήστε με μικρή συγκέντρωση

Το ποσοστό περιεκτικότητας ρετινόλης, καθώς και η σύσταση ενός προϊόντος χαρίζουν διαφορετικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα. Για παράδειγμα, ένα τζελ με ρετινόλη είναι πολύ πιο ισχυρό από μία κρέμα.

Για beginners συστήνεται η χρήση ενός προϊόντος με μόλις 0.25% ρετινόλη μία φορά την εβδομάδα, έτσι ώστε η επιδερμίδα να αρχίζει σιγά σιγά να τη συνηθίζει και να αποφευχθούν τυχόν ακραίες αντιδράσεις, όπως ερεθισμοί και ερυθρότητα. Ιδανικά προτείνεται η αναζήτηση της συμβουλής του δερματολόγου για την εύρεση του κατάλληλου προϊόντος.

Κανόνας #2  | Αναζητήστε την κατάλληλη συσκευασία

Σύμφωνα με την celebrity aesthetician Renee Rouleau, είναι απαραίτητο τα προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη να βρίσκονται σε σκουρόχρωμες, μη διαφανείς συσκευασίες. Έτσι θα παραμένουν ασφαλή για χρήση και αποτελεσματικά, καθώς δεν θα επηρεάζεται από το φως. Εξίσου σημαντικό είναι να μην τα αφήνετε στο αυτοκίνητο ή το μπάνιο, σημεία που τυπικά θερμαίνονται αρκετά και μπορούν να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα της ρετινόλης. 

Κανόνας #3  |  Αποφύγετε την υπερβολική απολέπιση

Η υπερβολική απολέπιση δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση. Ειδικά όμως αν χρησιμοποιείτε ρετινόλη, κινδυνεύετε να προκαλέσετε ευαισθησία και ερεθισμούς στην επιδερμίδα. Αυτός είναι ο λόγος που καλό είναι να αποφεύγεται ο συνδυασμός της με AHA και BHA, όπως το γλυκολικό  και το σαλικυλικό οξύ.

Κανόνας #4  |  Χρησιμοποιήστε τη το βράδυ

Ο γενικός κανόνας λέει πως θα πρέπει να αποτελεί μέρος της βραδινής skincare ρουτίνας, καθώς πρόκειται για ένα φωτοευαίσθητο συστατικό που εξουδετερώνεται από τον ήλιο και τον αέρα. Καίρια θεωρείται επίσης η χρήση αντηλιακού το πρωί για την προστασία της επιδερμίδας.

Κανόνας #5  | Αποφύγετε το συνδυασμό με βιταμίνη C

Εάν στόχος σας είναι η απάλυνση των σημαδιών της ακμής και της υπερμελάγχρωσης, ίσως πιστεύετε πως η ρετινόλη και η βιταμίνη C να συνθέτουν το τέλειο brightening mix. Λάθος. Αυτός είναι ο λόγος που συστήνεται η χρήση τους σε διαφορετικούς χρόνους, η μία το πρωί και η άλλη το βράδυ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS