BEAUTYSetting sprays: το μαγικό εργαλείο του μακιγιάζ

Setting sprays: το μαγικό εργαλείο του μακιγιάζ

Το setting sprays, γνωστό και ως fixing spray, μπορεί να προσδώσει διάρκεια στο μακιγιάζ σου κάνοντάς το να κρατήσει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ειδικά το καλοκαίρι που το makeup look μπορεί να «λιώσει» λόγω ζέστης, θα γίνει σίγουρα ο καλύτερός σου φίλος.

HOW TO

Το setting spray θα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα του μακιγιάζ σου, οπότε πριν αποφασίσεις να το εφαρμόσεις, μάθε ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος. Ανακίνησε πολύ καλά το μπουκάλι. Είναι πολύ σημαντικό να το κουνάς, διότι τα fixing sprays περιέχουν ένα μείγμα πολύτιμων συστατικών, που πριν έρθουν σε επαφή με το δέρμα σου, πρέπει να ομογενοποιούνται. Έτσι, μεγιστοποιείται και η δράση τους.

Έπειτα, κράτησε το μπουκάλι 15 εκατοστά μακριά από το πρόσωπό σου και ψέκασε σχηματίζοντας πρώτα ένα Χ και μετά ένα Τ με τις κινήσεις σου. Στη συνέχεια, επανέλαβε εάν θέλεις να εξασφαλίσεις μεγαλύτερη διάρκεια. Ωστόσο, απέφυγε την περιοχή των ματιών, για να μην ερεθιστούν.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Μόλις ψεκάσεις το πρόσωπό σου, άφησέ το να στεγνώσει. Αν έχεις σκοπό να φτιάξεις τα μαλλιά σου κάνε το πριν το makeup look σου.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

Εκτός από το να σταθεροποιεί το μακιγιάζ, το setting spray μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ. Πώς; Δες παρακάτω αυτά τα έξυπνα beauty tips!

Αρχικά, μπορείς να ψεκάσεις το σφουγγαράκι του μακιγιάζ σου με το fixing spray σας αντί να το βρέξεις με νερό. Με αυτόν τον τρόπο, θα κάνεις το foundation σου πιο σταθερό!

Το setting spray μπορεί να χαρίσει διάρκεια και στο eyeliner. Μόλις κάνεις τη γραμμή και στεγνώσει πολύ καλά, ψέκασε στο δάχτυλό σου ελάχιστη ποσότητα από το σπρέι και απλώστε το πολύ προσεκτικά πάνω στο eyeliner. Έτσι, δε θα μουτζουρώνεσαι μια στο βλέφαρο!

Για να μεγιστοποιήσεις την ένταση και τη διάρκεια των σκιών σου, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις setting spray. Ψέκασε το πινέλο σου με αυτό και έπειτα χρησιμοποίησε κανονικά την σκιά σου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS