BEAUTYΣου δίνουμε ένα καλό λόγο γιατί πρέπει να φοράς αντηλιακό ακόμα και...

Σου δίνουμε ένα καλό λόγο γιατί πρέπει να φοράς αντηλιακό ακόμα και μέσα στο σπίτι

Πρέπει να χρησιμοποιείς αντηλιακό τώρα που είσαι κυριολεκτικά διαρκώς μέσα στο σπίτι; Μα υπάρχει λόγος; Η γρήγορη απάντηση; Φυσικά.

Αυτό το ήξερες;

Μεγάλη σημασίας είναι η επιλογή ενός αντηλιακού προϊόντος, που θα παρέχει ευρεία προστασία, τόσο από τις UVB, όσο και από τις UVB ακτίνες

UVA εναντίον UVB

Υπάρχουν δύο τύποι βλαβερών ηλιακών ακτίνων: Οι UVA και οι UVB. Τα περισσότερα παράθυρα φιλτράρουν τις ακτίνες UVB, και αυτός είναι ο λόγος που οι πιθανότητες να πάθεις ηλιακό έγκαυμα επειδή κάθεσαι δίπλα στο παράθυρο είναι σχεδόν μηδαμινές. Οι ακτίνες UVA από την άλλη μπορούν να διεισδύσουν μέσω των παραθύρων, επηρεάζοντας την υγεία της επιδερμίδας. 

Οι ακτίνες UVA είναι εκείνες που προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία, επειδή αποικοδομούν το κολλαγόνο πιο εύκολα και μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος. Η ενσωμάτωση ενός αντηλιακού με SPF 30 ή 50 είναι αρκετή για να προστατευθεί η επιδερμίδα από τις βλαβερές ακτίνες UVA.

 

Μπλε φως

Τα πρωινά που είναι γεμάτα με Zoom calls και έπειτα scrolling στο Instagram είναι εξίσου βλαβερά για την επιδερμίδα. Ο λόγος; Το μπλε φως που εκπέμπουν οι λάμπες LED από τις οθόνες του υπολογιστή, του tablet, των smartphones και της τηλεόρασης. Η υπερέκθεση στο μπλε φως επηρεάζει το DNA των κυττάρων του δέρματος, επιφέροντας σημαντικές αλλαγές στη δομή και τις λειτουργίες τους. Έτσι προστίθεται μια νέα αιτία στην ήδη μακροσκελή λίστα με τις αιτίες γήρανσης της επιδερμίδας: Η φωτορύπανση από το μπλε φως. Για να προστατευθεί η επιδερμίδα από αυτό το νέο φαινόμενο είναι λοιπόν πολύ σημαντική η καθημερινή εφαρμογή ενός αντηλιακού προϊόντος, αλλά και μιας κρέμας ή booster με αντιοξειδωτικά, που δρουν κατά του μπλε φωτός.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS