ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

BEAUTYStep by Step: Πώς να επιλέξεις την ιδανική απόχρωση foundation σε οnline...

Step by Step: Πώς να επιλέξεις την ιδανική απόχρωση foundation σε οnline αγορά

Το να βρεις το κατάλληλο foundation, που ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας, τον τύπο και τις ανάγκες της, μπορεί να αποβεί πραγματικά πολύ δύσκολη υπόθεση. Μάθε πώς να διαλέξεις τη σωστή απόχρωση μέικ απ για τις online αγορές σου:

Το πρώτο βήμα είναι και το πιο εύκολο: Δες το χρώμα της επιδερμίδας σου και προσδιόρισε τον τόνο της, επιλέγοντας ανάμεσα σε fair, medium, tan, dark ή deep.

Σειρά έχει ο προσδιορισμός του υποτόνου της. Είναι ζεστός, ψυχρός ή ουδέτερος;Αν είναι ζεστός, τότε οι φλέβες στο εσωτερικό του καρπού θα είναι πράσινες και η επιδερμίδα θα έχει κίτρινη χροιά. Οι αποχρώσεις που σας ταιριάζουν σε αυτήν την περίπτωση είναι οι golden, olive, tan ή chestnut. Εάν πάλι είναι ψυχρός, τότε οι φλέβες θα είναι μπλε και η επιδερμίδα θα έχει ροζ χροιά. Οι ιδανικές αποχρώσεις σε αυτήν την περίπτωση είναι οι peach, porcelain ή rose. Τέλος, αν οι φλέβες σου είναι και πράσινες και μπλε, τότε έχετε ουδέτερο υπότονο και σου ταιριάζουν οι αποχρώσεις nude, buff ή walnut.

Δεν ταιριάζουν όλες οι φόρμουλες για όλους τους τύπους επιδερμίδας κι αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να λάβεις υπόψη πριν αγοράσεις το προϊόν. Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, προτίμησε υγρά ή κρεμώδη foundations και απόφυγε λέξεις όπως matte ή powder στην περιγραφή. Αντίθετα, αναζήτησε λέξεις όπως moisurizing, glowing και hydrating.

Αν πάλι έχεις λιπαρή επιδερμίδα, αναζήτησε oil free φόρμουλες ή stick foundation, που περιγράφονται ως matte, shine-free και απόφυγε όσες περιγράφονται ως dewy, glowy και ultra hydrating.

Τέλος αν έχεις μεικτή επιδερμίδα επίλεξε foundations που στις περιγραφές τους απαντώνται λέξεις όπως effortless και easy coverage.

Τελευταία παράμετρος που θα πρέπει να λάβεις υπόψη είναι η κάλυψη. Επίλεξε ένα full coverage μεικ απ, αν θέλεις τη μέγιστη δυνατή κάλυψη, ένα medium coverage, αν θέλεις ορισμένα χαρακτηριστικά της επιδερμίδας, όπως οι φακίδες για παράδειγμα, να φαίνονται ή ένα light coverage αν θέλεις  απλά να κάνεις πιο τον τόνο της επιδερμίδας να δείχνει πιο ομοιόμορφο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS