BEAUTYSun Kissed: 5 tips που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το μαύρισμά...

Sun Kissed: 5 tips που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το μαύρισμά σου

Διακοπές τέλος. Έχεις κάνει όλα όσα έπρεπε (έβαζες αντηλιακό, το ανανέωνες τακτικά και μετά εφάρμοζες ένα after sun) για να αποκτήσεις το τέλειο μαύρισμα.  Σε περίπτωση που δεν θέλεις να δεις το μαύρισμά σου να ξεθωριάζει με το που γυρίσεις από τις διακοπές σου, υπάρχουν τρόποι για να διαρκέσει πολύ περισσότερο.

Ο στόχος είναι ένας και είναι σαφής. Να κάνουμε το μαύρισμά μας να διαρκέσει περισσότερο από όσο διήρκεσαν οι διακοπές μας. Και τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν τρόποι να το καταφέρουμε. Σίγουρα, κάποια στιγμή το μαύρισμα θα φύγει. Αλλά ας γίνει όσο πιο αργά και ανεπαίσθητα γίνεται.

Ενυδάτωση

Αν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε, αυτό είναι να ενυδατώνεις καλά την επιδερμίδα σου. Δεν υπάρχει ποσότητα ενυδατικής, ούτε και επανάληψης της ενυδάτωσης που να είναι ποτέ υπερβολική. Φρόντισε απλά να μην αφήνεις ποτέ το δέρμα σου να «στεγνώσει» γιατί είναι πιθανό να ξεκινήσει το ξεφλούδισμα. Οπότε, φρόντισε να έχεις πάντα κοντά σου μία πλούσια ενυδατική κρέμα. Αν έχει και άρωμα που θυμίζει καλοκαίρι ακόμα καλύτερα.

Ντουζ με δροσερό νερό

Το ζεστό μπάνιο θα αφυδατώσει το δέρμα σου, οπότε αυτό το διάστημα φρόντισε να κάνεις ντουζ με χλιαρό προς κρύο νερό. Το σηκώνουν και οι θερμοκρασίες.

Απολέπιση

Ναι φυσικά πρέπει να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου, αν θες να φαίνεται λαμπερή. Όμως την περίοδο που θες να διατηρήσεις αναλλοίωτο το μαύρισμά σου θα πρέπει η διαδικασία να γίνεται διαφορετικά. Μην τρίβεις υπερβολικά το δέρμα σου γιατί με αυτόν τον τρόπο αφαιρείται το το ανώτερο στρώμα δέρματος, δηλαδή εκεί ακριβώς που βρίσκεται το μαύρισμα. Εναλλακτικά προτίμησε μία στεγνή βούρτσα σώματος ή ένα σφουγγάρι για μπάνιο. Πάντα απαλά.

Πιες πολύ νερό

Το να παραμένεις ενυδατωμένη είναι απαραίτητο για την καλή υγεία του δέρματος. Αλλά και τη λάμψη της επιδερμίδας σου. Επίσης, στο μαύρισμά σου θα βοηθήσουν και τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε β-καροτένιο – καρότο, γλυκοπατάτα και μάνγκο.

Self tan

Τα προϊόντα που χαρίζουν σταδιακό μαύρισμα (σε ιδανική περίπτωση και ενυδάτωση στο σώμα σου) είναι πολύ πιο εύκολο να εφαρμοστούν αν είσαι ήδη μαυρισμένη. Επίσης, για να τονίσεις το μαύρισμά σου δοκίμασε ένα έντονο βερνίκι (ας πούμε το τέλειο κίτρινο). Και φόρα αρκετά λευκά.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS