ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

BEAUTYΤα 3 λάθη που κάνεις στο λούσιμο των σγουρών μαλλιών

Τα 3 λάθη που κάνεις στο λούσιμο των σγουρών μαλλιών

Τα σγουρά μαλλιά έχουν απαιτήσεις τόσο στη φροντίδα όσο και στο styling. Για να βρεις όπως τα κατάλληλα προϊόντα που θα βοηθήσουν στο φορμάρισμα της τέλειας μπούκλας πρέπει να πειραματιστείς σίγουρα με αρκετές φόρμουλες προκειμένου να βρεις αυτά που ανταποκρίνονται καλύτερα στα μαλλιά σου. Πριν όμως φτάσεις στο styling, φρόντισε να μην κάνεις αυτά τα 3 λάθη στο λούσιμο.

Λάθος # 1: Βουρτσίζεις τα μαλλιά σου μετά το μπάνιο

Είναι ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε γενικά και πρέπει να διορθώσουμε ειδικά. Πόσο μάλλον, αν είσαι σγουρομάλλα, μιας και το βούρτσισμα/ χτένισμα μετά το μπάνιο- ακόμη και με τα δάχτυλα- είναι ο νούμερο ένα  παράγοντας που οι μπούκλες γίνονται όλο και πιο απείθαρχες. Για να αποφύγεις το χάος που δημιουργείται, κάλο είναι να ξεμπερδεύεις τις μπούκλες σου στο μπάνιο καθώς βάζεις conditioner.

Λάθος # 2: Ξεμπερδεύεις τα μαλλιά σου με λάθος φορά

Καθώς ξεμπερδεύεις τα μαλλιά σου, πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στη φορά με την οποία τα χτενίζεις. Ο ιδανικός τρόπος για να έχουν όγκο και σχήμα είναι να χτενίζεις τα μαλλιά σου προς την κατεύθυνση που θέλεις να στεγνώνουν. Για παράδειγμα, αν έχεις αφέλειες ή φιλάρισμα, τότε πρέπει να τα φέρνεις όλα μπροστά στο πρόσωπό σου ή να κάνεις το ίδιο κατά το ξέβγαλμα των μαλλιών σου στο μπάνιο.

Λάθος # 3: Δεν χρησιμοποιείς πετσέτα αμέσως μετά το λούσιμο

Αφού τελειώσεις το μπάνιο σου, φρόντισε να  τυλίξεις τα μαλλιά σου με μια πετσέτα μαλλιών, περιστρέφοντάς τη, κάνοντας ένα τουρμπάνι. Με αυτόν τον τρόπο, οι ρίζες των μαλλιών αντί να έχουν καθοδική φορά ως συνήθως, έχουν φορά προς τα πάνω- γεγονός που τους δίνει περισσότερο όγκο κατά το στέγνωμα. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να αφήσεις τυλιγμένα τα μαλλιά σου με την πετσέτα μέχρι να στεγνώσουν τελείως.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS