BEAUTYΤα 5 λάθη που κάνεις με το ντους και δεν έχεις μεταξένιο...

Τα 5 λάθη που κάνεις με το ντους και δεν έχεις μεταξένιο δέρμα

Δεν υπάρχει λανθασμένος τρόπος όταν πρόκειται για το καθημερινό σου ντους, αφού οι κινήσεις είναι απλές και καθορισμένες: Βάζεις αφρόλουτρο, ξεβγάζεις με νερό και είσαι έτοιμη. Οι πιο πολλές από εμάς μάλλον έτσι σκεφτόμαστε. Μπορεί να νομίζεις πως καθαρίζεις την επιδερμίδα σου πλήρως, αλλά μάλλον συμβαίνει το αντίθετο. Μήπως τελικά δεν το κάνουμε σωστά και ταλαιπωρούμε το δέρμα μας με αποτέλεσμα οι ακαθαρσίες να μην απομακρύνονται και το δέρμα να φθείρεται;

Λάθος #1: Χρησιμοποιείς ζεστό νερό

Μπορεί ναι μεν να μην υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από ένα ζεστό ντους μετά από μια κουραστική και πιεστική ημέρα στη δουλειά αλλά το ζεστό νερό μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα και να την κάνει πιο «σκληρή».

Το σωστό: Προσπάθησε να χρησιμοποιείς χλιαρό νερό και μόνο για 10 λεπτά, διότι διαφορετικά θα μουλιάσει η εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας και θα εμφανιστούν αυτές οι αντιαισθητικές ζάρες.

Λάθος #2: Τρίβεις πολύ το δέρμα σου

Το έντονο τρίψιμο μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα κι ερεθισμούς στην εξωτερική στοιβάδα. Το ίδιο ισχύει και για τα απολεπιστικά προϊόντα, που είναι πιο hardcore και άρα ακατάλληλα για την επιδερμίδα, ακόμη κι αν δεν είναι ευαίσθητη.

Το σωστό: Εάν θέλεις να κάνεις απολέπιση, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις body sugars ή salt scrubs, τα οποία λιώνουν όταν ανακατεύονται με το νερό, οπότε είναι πιο ήπια και φιλικά. Εφάρμοσέ τα 2 φορές την εβδομάδα.

Λάθος #3: Αγαπάς τον αφρό

Τα αφρόλουτρα που κάνουν πολλή σαπουνάδα περιέχουν αρκετά χημικά στοιχεία, όπως το λεγόμενο sidium laurel sulfate, που μπορεί να ερεθίσει στο μέγιστο το δέρμα. Επίσης, θεωρείτε πως όποιο προϊόν κάνει πολύ αφρό, καθαρίζει καλύτερα το δέρμα; Ξανασκεφτείτε το.

Το σωστό: Αρκεί να εφαρμόζετε μικρή ποσότητα από το αγαπημένο σας shower gel, για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα, όσο και να μην μπορείτε να αντισταθείτε στη μυρωδιά του. Το δικό μας αγαπημένο το  White Musk της Bioten.

Νιώσε την έκρηξη αρωμάτων και φρεσκάδας στο δέρμα σου! O μοναδικός συνδυασμός των φυσικών συστατικών, η κρεμώδης υφή και το ισορροπημένο pH διεγείρουν τις αισθήσεις σας αφήνοντας την επιδερμίδα σας μεταξένια απαλή.

To αφρόλουτρο Βioten White Musk είναι εμπλουτισμένο με 100% Βιολογικό Shea Butter, που βοηθά στη διατήρηση των ιδανικών επιπέδων υγρασίας, προσφέροντας στο δέρμα σου φυσική και απαλή φροντίδα. Η ενυδατική κρέμα που περιέχει προσφέρει ενυδατική και περιποιητική δράση στο δέρμα και βοηθά στην προστασία από την αφυδάτωση και την αίσθηση τραβήγματος/χωρίς να την ξηραίνει.

Λάθος #4: Δεν προσέχεις το σφουγγάρι σου

Μην αφήνεις το σφουγγάρι σου στην μπανιέρα για μέρες χωρίς να το καθαρίζεις, μπορεί να γίνει εστία μικροβίων, τα οποία φυσικά θα μεταφερθούν στο δέρμα σου.

Το σωστό: Μετά το ντους ξέπλυνέ το πολύ καλά, ώστε να φύγει η σαπουνάδα και κρέμασε το κάπου για να στεγνώσει. Φροντίστε, επίσης, να το ανανεώνεις κάθε 3 εβδομάδες ή και νωρίτερα εάν είναι εφικτό.

Λάθος #5: Αργείς να εφαρμόσεις την ενυδατική κρέμα σώματος

Πολλές φορές περιμένεις μέχρι να στεγνώσει πολύ καλά το δέρμα σου, για να απλώσεις την αγαπημένη σου body lotion.

Το σωστό: Το σωστότερο είναι να την εφαρμόζεις μέσα σε 3 λεπτά μετά το ντους. Η νέα Bioten Beloved Musk Body Lotion περιέχει 90% συστατικά φυσικής προέλευσης και ενυδάτωση που διαρκεί έως και 48 ώρες. Έχει κρεμώδη υφή που προσφέρει θρέψη και αποτελεσματική ενυδάτωση και το εξαιρετικό, αισθησιακό κι αγαπημένο άρωμα white musk. Έτσι μειώνεις  τις πιθανότητες ερεθισμών. Ταυτόχρονα κλειδώνεις το άρωμα του αφρόλουτρου σου ενισχύοντας με το body lotion.

Είσαι έτοιμη!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS