BEAUTYΤα 5 μυστικά για να δημιουργήσεις την τέλεια βάση στο μακιγιάζ

Τα 5 μυστικά για να δημιουργήσεις την τέλεια βάση στο μακιγιάζ

Η σωστή εφαρμογή του foundation αποτελεί το Α και το Ω στο μακιγιάζ. Αν και πρόκειται για βασική ικανότητα η πλειονότητα των γυναικών δεν γνωρίζει τα μυστικά που θα χαρίζουν μια πραγματικά λεία όψη, η οποία δείχνει αλαβάστρινη και ταυτόχρονα φυσική. Ακολουθούν τα 5 βήματα που πρέπει να εφαρμόσεις για να δημιουργήσεις μια αψεγάδιαστη βάση:

1.  Για να γίνει σωστή και ομοιόμορφη εφαρμογή του μακιγιάζ, απαραίτητη είναι η περιποίηση της επιδερμίδας σε καθημερινή βάση. Ο διπλός καθαρισμός, η απολέπιση και η ενυδάτωση θα πρέπει να αποτελούν οπωσδήποτε μέρη της skincare ρουτίνας σου.

2. Πριν το φον ντε τεν, πολύ σημαντική είναι η εφαρμογή ενός primer που θα βοηθήσει το μακιγιάζ να απλωθεί ομοιόμορφα και να διατηρηθεί αναλλοίωτο για ώρες. Για να μειωθεί η ερυθρότητα στην επιδερμίδα, προτίμησε ένα color correcting primer.

3. Σειρά έχει η εφαρμογή μικρής ποσότητας foundation με απαλές κινήσεις ξεκινώντας από το κέντρο του προσώπου με φορά προς τα έξω. Σε αυτό το στάδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα πινέλο foundation ή ένας σπόγγος μακιγιάζ. Για πλήρη κάλυψη, μπορείς να εφαρμόσεις μια δεύτερη στρώση.

4. Το concealer αναλαμβάνει σε αυτό το στάδιο να καλύψει τυχόν ατέλειες, όπως σπυράκια και σημάδια, καθώς και τους μαύρους κύκλους. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας κορέκτορας πριν το concealer. O πράσινος εξουδετερώνει τις κοκκινίλες, ο σομόν τους μαύρους κύκλους, ενώ ο λιλά τη θαμπάδα.

5. Τελευταίο βήμα για αψεγάδιαστη βάση είναι το «κλείδωμα» του foundation με διάφανη πούδρα σε ελεύθερη μορφή, η οποία θα μειώσει τη λιπαρότητα και θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ. Ιδανικά θα πρέπει να επιμείνεις στη ζώνη Τ του προσώπου, η οποία εμφανίζει την περισσότερη λιπαρότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ένα setting spray.

τι θα χρειαστείς:

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS