ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

BEAUTYΤα αρώματα Dior σε μια ιστορία αναφοράς μέσα από podcast

Τα αρώματα Dior σε μια ιστορία αναφοράς μέσα από podcast

Για πρώτη φορά, οι ιστορίες των αρωμάτων Dior παρουσιάζονται σε μία σειρά από podcast, χαρίζοντας την ευκαιρία να βυθιστείς στην απίστευτη ιστορία του Christian Dior και τις ρίζες των αρωμάτων που τον έκαναν θρύλο. Oι ιστορίες σκιαγραφούνται μέσα από περιγραφικά πορτρέτα όλων εκείνων που έπαιξαν σημαντικό ρολό στην ιστορία των αρωμάτων Dior.

Η ιστορία ξεκίνα στην Grasse, το αγαπημένο μέρος του Christian Dior, το οποίο εξακολουθεί να είναι το πεδίο των αρωμάτων Dior. Το καλοκαίρι του 1954 ήταν ιδιαίτερα καλό για τον αρωματοποιό. Ανάμεσα σε καθεμία από τις παριζιάνικες συλλογές, τελικά μπόρεσε να απολαύσει ευτυχισμένες ήμερες στο Chateau de la Colle Noire που βρίσκεται στο Montauroux, ακριβώς στο κέντρο της περιοχής Fayence.

Εκεί είναι που φύτεψε στρέμματα τριαντάφυλλου Centifolia, αμυγδαλιές, ελιές και αμπελώνες, μαζί με λεβάντα και γιασεμί, εκπληρώνοντας το απολυτό νορμανδικό όνειρο, που αποτύπωνε την αγάπη για τους κήπους και τα λουλούδια.

Ο Dior, συνοδευόμενος από τον περίφημο αρωματοποιό Edmond Roudnitska, θα άκουγε τους ήχους της ακτινοβόλας φύσης, καθώς και των συλλεκτών των λουλουδιών, που δούλευαν σκληρά από τις πρώτες πρωινές ώρες. Έπρεπε να δουλέψουν γρήγορα, καθώς μέχρι το μεσημέρι, η συλλογή είχε τελειώσει.

Κάθε καθοριστική στιγμή ντύνεται με σχόλια που ρίχνουν φως στην ιστορία – όπως φαίνεται στα προσωπικά και ποιητικά λογία του Francois Demachy, δημιουργού αρωμάτων Dior.

Αρκετές φορές περιγράφει τα αρώματα που δημιούργησαν το θρύλο του Dior, όπως το πράσινο chypre του Miss Dior και το φρέσκο κρίνο του Diorissimo. Συγκινημένος από την ομορφιά των προαναφερθέντων τόπων, ξυπνά επίσης την ψυχή του La Colle Noir, η οποία παραμένειανέπαφη.

Σα μία καλά σκηνοθετημένη εσωτερική περιήγηση, το «Dior untold» είναι μία σειρά από podcast που μας προσκαλεί να βυθιστούμε στη μαγική, πλούσια ιστορία του ιδιοφυούς δημιουργού. Aν τα αρώματα Dior μπορούσαν να μιλήσουν…

Aπόλαυσε στις 10 Ιουνίου το πρώτο επεισόδιο, «For the love of flowers», διαθέσιμο στο DIOR.COM, SPOTIFY, DEEZER, APPLE PODCAST, YOUTUBE, SOUNDCLOUD, PODCAST ADDICT…

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS