ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

BEAUTYΤα πρέπει και τα μη της σωστής εφαρμογής ενός highlighter (Μη σε...

Τα πρέπει και τα μη της σωστής εφαρμογής ενός highlighter (Μη σε παρασύρει η υπερβολή για λάμψη)

Οι λάμψεις στο πρόσωπο είναι trend. Κανείς δε μπορεί να το αμφισβητήσει, ειδικά αν είναι φαν των social media όπου selfies και πορτρέτα θαμπώνουν με τα λαμπερά μακιγιάζ που παίρνουν χιλιάδες Likes και αμέτρητα comments. Αν πρέπει να ευχαριστήσουμε κάποιον, αυτος είναι ο εφευρέτης του highlighter και όλους όσους εκμεταλλεύτηκαν το αγαπημένο αυτό προϊόν και δημιούργησαν τάσεις όπως το contouring ή το strobing που χρησιμοποιούν τις γυαλάδες με ένα υπέροχο τρόπο. 

Για σένα  λοιπόν, που λατρεύεις τα highlighter, τα illuminators ή όπως αλλιώς θέλεις να αποκαλείς αυτούς τους μικρούς λαμπερούς θησαυρούς, υπάρχουν κάποια do’s  και don’t’s που πρέπει να ακολουθείς ώστε να λάμπεις χωρίς λάθη!

– Δε γίνεται σωστό highlighting αν δεν έχεις δημιουργήσει ομοιογενή όψη και ιδανική κάλυψη στην επιδερμίδα. Αν πρέπει να ξοδέψουμε χρόνο σε κάτι, αυτό είναι στην εφαρμογή του foundation ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για τις γυαλάδες. Άψογος καμβάς, λοιπόν.

Το μυστικό είναι να ακολουθήσουμε το χάρτη του προσώπου μας. Τα κόκκαλα μας, μας δείχνουν το δρόμο για το πού πρέπει να εφαρμοστούν οι λάμψεις, ενώ το σχήμα ζυγωματικά-κόκκαλα φρυδιών- μύτη-πηγούνι είναι πάντοτε σίγουρο και επιτυχημένο.

– Όταν το Highlighter έχει και λίγο χρώμα, τότε χρειάζεται περισσότερη προσοχή καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν χρωματικές αποκλίσεις. Κινήσου στις ίδιες αποχρώσεις με αυτές του foundation αν θέλεις ομοιόμορφες γυαλάδες, ενώ αν επιθυμείς παράλληλα και Bronzing effect προσπάθησε να εστιάσεις σε σημεία όπου βλέπει περισσότερο ο ήλιος για πιο αληθοφανές αποτέλεσμα.

Αν το προϊόν σου απαιτεί πινέλο, επένδυσε σε αυτό. Η  εφαρμογή με ένα καλό εργαλείο είναι πολλές φορές το κλειδί για ένα αξιοζήλευτο αποτέλεσμα.

Σωστό φως= Α και Ω. Αν εφαρμόσεις το highlighter στο σκοτάδι ή σε φως που δε σου αφήνει περιθώρια, τότε το αποτέλεσμα είναι μάλλον αμφίβολο και συγχρόνως επικίνδυνο!

Η υπερβολή είναι και σε αυτή την περίπτωση ανεπιθύμητη. Δε πρέπει να αφήνεις την επιθυμία σου για λάμψη να σε συνεπάρει!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS