BEAUTYThe Make up Remover: 4 λάθη που κάνεις με το ντεμακιγιάζ σου

The Make up Remover: 4 λάθη που κάνεις με το ντεμακιγιάζ σου

Το ντεμακιγιάζ προσώπου είναι από εκείνες τις καθημερινές συνήθειες, που οι περισσότερες γυναίκες θα ορκίζονταν ότι μπορούν να κάνουν με κλειστά μάτια. Κι όμως οι πιο πολλές κάνουν μερικά βασικά λάθη, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία της επιδερμίδας. Ακολουθούν τα πιο συχνά από αυτά:

 

1. Χρησιμοποιείς μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

Είναι πρακτικά, εύκολα στη χρήση, mess-free και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και όταν είσαι μισοκοιμισμένη. Ο λόγος για τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, τα οποία αν και έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, με πολλές συνθέσεις να περιέχουν ενυδατικά στοιχεία, καλό θα είναι να αποτελούν εξαίρεση και όχι κανόνα στην καθημερινή beauty ρουτίνα.

Είναι η ιδανική επιλογή για τα ταξίδια, κυρίως στο εξωτερικό που δεν είναι δυνατή η μεταφορά ενός υγρού καθαριστικού προϊόντος στην χειραποσκευή του αεροπλάνου. Για τον καθημερινό καθαρισμό της επιδερμίδας επέλεξε ένα γαλάκτωμα, ένα τζελ, ένα νερό ή έναν αφρό καθαρισμού, που θα απομακρύνει ρύπους, σμήγμα και μακιγιάζ, διατηρώντας την απαλότητα της επιδερμίδας.

2. Δεν κάνεις ντεμακιγιάζ τις μέρες που δεν έχεις βαφτεί

Το ντεμακιγιάζ δεν απομακρύνει μόνο τα ίχνη των προϊόντων μακιγιάζ, αλλά και τους ρύπους, τον ιδρώτα και το σμήγμα, που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Αυτός είναι ο λόγος που ο σωστός καθαρισμός της επιδερμίδας με ένα έλαιο, έναν αφρό, ένα τζελ ή ένα γαλάκτωμα είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της καλής υγείας της επιδερμίδας.

3. Κάνεις απότομες κινήσεις

Το ντεμακιγιάζ θα πρέπει να γίνεται με απαλές κινήσεις προκειμένου να μην προκληθούν φθορές και ρυτίδες στην επιδερμίδα, κυρίως αυτή γύρω από την περιοχή των ματιών. Αποφύγετε το έντονο τρίψιμο για την απομάκρυνση επίμονων προϊόντων μακιγιάζ, όπως η αδιάβροχη μάσκαρα και τα υγρά κραγιόν μακράς διάρκειας και αναζητήστε ένα ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ για την απομάκρυνσή τους.

4. Δεν ξεβγάζεις το γαλάκτωμα

Το γαλάκτωμα αποτελεί μία από τις πιο vintage επιλογές ντεμακιγιάζ, με τις παλαιότερες γενιές να συνεχίζουν να τη θεωρούν Νο.1. Κι όμως οι περισσότερες γυναίκες το χρησιμοποιούν με λάθος τρόπο. Μπορεί η δροσερή και ανάλαφρη υφή του να ενθουσιάζει, ωστόσο στην πραγματικότητα δεν πρέπει να μένει στην επιδερμίδα, αλλά να ξεπλένεται, καθώς το υπόλειμμα που αφήνει περιέχει υπολείμματα ρύπων και μακιγιάζ, που φράζουν τους πόρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS