BEAUTYΤο μουσείο μακιγιάζ στο Μανχάταν είναι γεγονός

Το μουσείο μακιγιάζ στο Μανχάταν είναι γεγονός

Το Μουσείο Μακιγιάζ αποτελεί τον πιο wannabe προορισμό για όλους τους λάτρεις της ομορφιάς, που θέλουν να μάθουν πολλά παραπάνω από το πώς να κάνουν την τέλεια eyeliner γραμμή.

Με έκταση 3,5 στρεμμάτων, ανοίγει την 1η Μαΐου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης στην οδό Gansevoort 94, και οι επισκέπτες του θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα όχι και τόσο fancy μυστικά της βιομηχανίας της ομορφιάς, ανακαλύπτοντας στιγμές-κλειδί στην ιστορία της.

Το Μουσείο Μακιγιάζ με την εναρκτήρια έκθεση του, ‘Pink Jungle: 1950s Makeup in America’, θα φιλοξενήσει τη λαμπερή εποχή των ’50s. «Είναι μια τέλεια δεκαετία για να ξεκινήσουμε», δήλωσε ο Doreen Bloch, συνιδρυτής του μουσείου και διευθύνων σύμβουλος της Poshly, μιας εταιρείας ερευνών ομορφιάς. «Υπήρχαν όλες αυτές οι εκπληκτικές εφευρέσεις, όπως η αυτόματη μάσκαρα και τα κραγιόν μακράς διαρκείας», είπε. «Βλέπεις την έντονη σεξουαλικοποίηση των γυναικών στις διαφημίσεις της δεκαετίας του 1950. Βλέπεις τις διαφημίσεις και σκέφτεσαι πόσο έχει βελτιωθεί η κατάσταση ή μάλλον πόσο δεν έχει βελτιωθεί», προσθέτει. «Έχοντας 10.000 χρόνια ιστορίας και μοναδικό κοινωνικό αντίκτυπο, πώς γίνεται να μην υπάρχει ένας μόνιμος χώρος αφιερωμένος στο μακιγιάζ;», είπε ο Bloch.

Στο κατάστημα δώρων του μουσείου, οι επισκέπτες θα έχουν ευκαιρία να πάρουν ένα μέρος της ιστορίας της ομορφιάς μαζί τους, αγοράζοντας καλλυντικά εμπνευσμένα από τη δεκαετία του 1950, όπως κόκκινα κραγιόν, καθρεφτάκια και iconic αρώματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS