ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

BEAUTYΤο νέο φιλμ, Nose, του οίκου Dior αποκαλύπτει τα μυστικά των εξαιρετικών...

Το νέο φιλμ, Nose, του οίκου Dior αποκαλύπτει τα μυστικά των εξαιρετικών του αρωμάτων

Ο François Demachy, από το 2006 μέχρι σήμερα δημιουργεί τα πιο εμβληματικά αρώματα Dior, χωρίζοντας τον χρόνο του μεταξύ του εργαστηρίου στο Παρίσι και του κτήματός του στο Fontaines Parfumées στην καρδιά της Grasse, από όπου κατάγεται.

Εκεί έχει εδραιώσει αμέτρητες συνεργασίες με τη νέα γενιά παραγωγών βιολογικών λουλουδιών, διασφαλίζοντας έτσι ότι τα αρώματα Dior απολαμβάνουν τα πιο εκλεκτά λουλούδια, στηρίζοντας παράλληλα την αναβίωση της περιοχής του.

Οπουδήποτε, από τη Σρι Λάνκα στην Ινδία και από την Ιταλία στο Nosy Be, αυτός ο ακούραστος ταξιδιώτης, που αγαπά τις όμορφες πρώτες ύλες, συνεχίζει να αναπτύσσει βιομηχανίες που διασφαλίζουν ότι τα αρώματα Dior έχουν όσο το δυνατό τα πιο ευγενή συστατικά.

Στο νέο ντοκιμαντέρ Nose, οι σκηνοθέτες, Arthur de Kersauson and Clément Beauvais, τον ακολουθούν επί δύο χρόνια και σε 14 χώρες, με στόχο να αποκαλύψουν το μυστήριο του πώς παράγονται τα εξαιρετικά αρώματα. Από την Grasse έως το Nosy Be, μέσω του νησιού Sulawesi και των ακτογραμμών της Ιρλανδίας, μπήκαν στον μυστικό κόσμο της αρωματοποιίας, τον παράδεισο του Nose, όπως είναι γνωστός ο Demachy.

Από τα μαγιάτικα τριαντάφυλλα της Grasse στο περγαμόντο Καλαβρίας, μέσα από το πατσουλί Ινδονησίας και το σανταλόξυλο της Σρι Λάνκα, το Nose είναι μια απίστευτη διαδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντιόμαστε με εκείνους που καλλιεργούν αυτά τα φυσικά θαύματα, ενώ δίνεται έμφαση στη θεμελιώδη σημασία των ανθρώπινων δεσμών που σφυρηλατούνται από την κοινή επιθυμία να ζωντανέψουν την ομορφιά μέσα σε ένα άρωμα. Ποιητική, πλούσια και διαφορετική, πρόκειται για μια πρωτότυπη «ταινία που μυρίζει ωραία» και μας ταξιδεύει σε μια γενναιόδωρη και αισθητηριακή διαδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS