BEAUTYToner Vs Essence: Ποιες είμαι οι διαφορές τους και πώς να τα...

Toner Vs Essence: Ποιες είμαι οι διαφορές τους και πώς να τα εντάξεις στην περιποίησή σου

Η τόνωση της επιδερμίδας είναι το δεύτερο και πιο σημαντικό βήμα -μετά τον καθαρισμό και πριν την ενυδάτωση- στο τρίπτυχο της καθημερινής σου περιποίησης.

Στην πραγματικότητα, το toner ή η τονωτική λοσιόν, απομακρύνει τυχόν ρύπους, νεκρά κύτταρα, σμήγμα ή υπολείμματα του μακιγιάζ που έμειναν στην επιδερμίδα μετά τον καθαρισμό, ακόμη και το χλώριο ή μέταλλα από το νερό, προετοιμάζοντας την επιδερμίδα να δεχτεί τα προϊόντα φροντίδας που ακολουθούν.

Με δύο λόγια, χρησιμοποιείς το toner μετά το καθημερινό ντεμακιγιάζ και τον καθαρισμό της επιδερμίδας ή την απολέπιση, συνεχίζοντας έπειτα με την essence και τα υπόλοιπα προϊόντα.

Ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, μπορείς να επιλέξεις και το αντίστοιχο toner με βάση τη σύνθεσή του (για ακόμη περισσότερη λάμψη, κατά της λιπαρότητας, κατά της ξηρότητας). Τα περισσότερα περιέχουν ενεργά συστατικά όπως AHA, ρετινόλη, σαλικυλικό οξύ, βιταμίνες κλπ, επαναφέρουν την ισορροπία στο pH της επιδερμίδας, τη φωτίζουν, απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα να αναζωογονούν την επιδερμίδα.

Πώς το χρησιμοποιείς; Εμπότισε ένα cotton pad με toner και πέρασέ το ταμποναριστά σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και την περιοχή του ντεκολτέ.

Essence (λοσιόν/νερό ομορφιάς) Μοιάζει με νερό -γιατί έχει πραγματικά μία πολύ ελαφριά, διαυγή, λεπτόρρευστη φόρμουλα σαν αυτή του νερού- αλλά δεν είναι νερό. Δεν είναι serum, ούτε toner.

Ένα essence προσώπου, συνήθως είναι πιο ενυδατικό από μία τονωτική λοσιόν, περιέχει ενεργά συστατικά που εισχωρούν βαθιά μέσα στην επιδερμίδα, προετοιμάζοντάς την για το επόμενο βήμα, δηλαδή, το serum (ορό), χωρίς να φράζουν τους πόρους ή να αφήνουν ίχνη λιπαρότητας. Χρησιμοποιείται δηλαδή μετά την τονωτική λοσιόν και πριν τον ορό.

Με δύο λόγια, ενώ τα toners αφαιρούν, τα essences έρχονται να προσθέσουν τα απαραίτητα στην επιδερμίδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS