BEAUTYΤρεις τρόποι για να αντιμετωπίσεις τις κοκκινίλες στο πρόσωπο

Τρεις τρόποι για να αντιμετωπίσεις τις κοκκινίλες στο πρόσωπο

Με τον συνεχή περιορισμό, το στρες ενισχύεται όλο και περισσότερο με κύριο αποδέκτη την επιδερμίδα μας. Στην ουσία, αυτό που κάνει το στρες είναι να αποδυναμώνει την λειτουργία του φραγμού, καθιστώντας το δέρμα πιο εύθραυστο και ευαίσθητο σε περιβαλλοντικές επιθέσεις.
Λόγω της αυξημένης ευαισθησίας, το δέρμα παρουσιάζει αυξημένα σημάδια φλεγμονής και ασυνήθιστη ποσότητα σμήγματος, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται έντονη ερυθρότητα, που μερικές φορές συνοδεύεται από έντονο κάψιμο, δυσφορία ή ακόμα και σημάδια ακμής.

-Μην αγγίζεις το πρόσωπό σου

Αποτελεί μια σημαντική κίνηση πρόληψης και υγιεινής που πρέπει να κάνουμε, μιας και το πρόσωπο (στόμα, μύτη, μάτια) πρέπει να μένουν μακριά από χέρια που δεν έχουν πλυθεί, εφόσον αυτός είναι ο μεγαλύτερος τρόπος διάδοσης αναπνευστικών νόσων, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. Εκτός από αυτό, το να αγγίζεις το δέρμα σου συνεχώς, μπορείς να επιδεινώσει συνεχώς την εξάπλωση των κοκκινίλων και των σημαδιών της ακμής στο πρόσωπό σου.

-Κάνε ένα διάλειμμα από το μακιγιάζ

Μήπως η καραντίνα είναι η καταλληλότερη στιγμή να κάνεις ένα διάλειμμα από το μακιγιάζ; Με αυτόν τον τρόπο, αποτρέπεις την άσκοπη κάλυψη του δέρματος με πολλές χρωστικές ουσίες. Μια προσεκτικά επιλεγμένη ενυδατική κρέμα είναι αρκετή για την συγκεκριμένη περίοδο.

-Καθημερινός καθαρισμός και περιποίηση

Φυσικά ο καθημερινός καθαρισμός παραμένει απαραίτητος για να απαλλαγείς από τους πιθανούς ρύπους στην επιδερμίδα σου. Μπορείς ακόμα να επωφεληθείς από την περίοδο και να εφαρμόσεις πολλές ενυδατικές και καθαριστικές μάσκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS