BEAUTYΤρία tricks για το concealer (που δεν ήξερες) από τους ειδικούς

Τρία tricks για το concealer (που δεν ήξερες) από τους ειδικούς

Είναι από τα πιο βασικά προϊόντα… βάσης, το «χαρτί» στο οποίο μπορείτε να ποντάρετε για τέλεια επιδερμίδα ακόμα και σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης: κανένα νεσεσέρ δεν θεωρείται νεσεσέρ, αν δεν περιλαμβάνει ένα (τουλάχιστον) concealer. Tην ίδια στιγμή, όμως, κανένα concealer – ακόμα και το πιο high-end και αποτελεσματικό- δεν μπορεί να αποδώσει στο 100% των δυνατοτήτων του, αν δεν γνωρίζουμε μικρά μυστικά για την εφαρμογή του. 

#1Πριν ή μετά το makeup;

Οι γνώμες των ειδικών για την ιδανική σειρά που φοράμε το concealer σε σχέση με το makeup, διίστανται. Από τη μια, έχουμε τον «κλασικό» τρόπο όπου το concealer μπαίνει πριν το makeup και φαίνεται πως δίνει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Από την άλλη, υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι είναι προτιμότερο να το φοράμε μετά το makeup, καθώς με αυτό τον τρόπο το concealer έρχεται πάνω σε έναν ήδη άψογο καμβά για να διορθώσει στοχευμένα τα σημεία που χρειάζεται. Όλοι πάντως συμφωνούν πως δεν υπάρχει σωστό και λάθος αλλά πως η επιλογή του τρόπου είναι συνάρτηση των αναγκών της επιδερμίδας αλλά και των συνηθειών μας.

#2Προσοχή στην απόχρωση

Θεωρώντας πως όσο πιο ανοιχτόχρωμο, τόσο καλύτερα θα καμουφλάρει την κούραση και τους μαύρους κύκλους, συχνά πέφτουμε στην παγίδα να ρίχνουμε λάθος απόχρωση concealer στο νεσεσέρ μας. Οι ειδικοί, όμως, εξηγούν πως στην πραγματικότητα το ιδανικό concealer θα πρέπει να είναι ελάχιστα πιο ανοιχτόχρωμο από την επιδερμίδα μας, ώστε να αποφύγουμε το αντιαισθητικό αποτέλεσμα «μάσκας» που αντί να καμουφλάρει τις ατέλειες, τραβάει πάνω τους τα βλέμματα.

#3Ένα από τα tricks των makeup artists σε σχέση με το concealer είναι ότι το εκμεταλλεύονται για να εξασφαλίσουν πως δεν πρόκειται να γλιστρήσει το κραγιόν από το περίγραμμα των χειλιών. Απλώστε ελάχιστη ποσότητα concealer στο περίγραμμα με ένα πινέλο με λεπτή άκρη για απόλυτη ακρίβεια στην εφαρμογή και θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS