BEAUTYΥγρό, κρεμώδες ή σε σκόνη; Ποια είναι η ιδανική υφή φον ντε...

Υγρό, κρεμώδες ή σε σκόνη; Ποια είναι η ιδανική υφή φον ντε τεν για την επιδερμίδα σου;

Αν και παίζει σπουδαίο ρόλο το να ανακαλύψεις την ιδανική απόχρωση για τη βάση μέικ απ που θα εφαρμόσειςστο πρόσωπο σου, φαίνεται πως εξίσου σημαντική είναι και η υφή του foundation.

Βάση μέικ απ για ξηρή επιδερμίδα

Στις πιο ξηρές επιδερμίδες ταιριάζει περισσότερο ένα υγρό ή κρεμώδες makeup ενώ αν το δέρμα σου είναι κανονικό μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε υγρό, κρεμώδες ή σε σκόνη makeup, ανάλογα με την προσωπική σας προτίμηση.

Βάση μέικ απ για λιπαρή επιδερμίδα

Εάν έχεις λιπαρό δέρμα, μπορεί να πιστεύεις πως η σκόνη είναι ίσως καλύτερη γιατί βοηθά να γίνει η επιδερμίδα σου πιο ματ, ωστόσο η ανάμιξη της σκόνης με το σμήγμα μπορεί να δώσει κακό αποτέλεσμα. Ένα υγρό ελαφρύ makeup με ένα απαλό πέρασμα πούδρας στη ζώνη Τ είναι ίσως η καλύτερη επιλογή σου.

«Ο καλύτερος τρόπος να απλώσεις ένα υγρό foundation είναι με ένα κοντό, πυκνό πινέλο. Χρησιμοποίησέ το με κυκλικές κινήσεις για ελαφριά προς μέτρια κάλυψη, συμπληρώνοντας όσο προϊόν χρειάζεσαι ή προσθέστε τοπικά με ταμποναριστές κινήσεις για να καλύψεις προβληματικές περιοχές», εξηγεί ο Fred Letailleur, National Artist του τομέα ομορφιάς της YSL.

Τέλος, η βάση σε μορφή πούδρας προσφέρει επίσης μια μέτρια κάλυψη και σύμφωνα με τον Letailler μπορεί να «σβήσει τους ανοιχτούς πόρους και να κάνει πιο ματ την επιδερμίδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS