BEAUTYΥιοθέτησε και εσύ την επόμενη μεγάλη τάση στα νύχια, το clean manicure

Υιοθέτησε και εσύ την επόμενη μεγάλη τάση στα νύχια, το clean manicure

Σε μια εποχή που όλες οι γυναίκες χρειάζεται να “κακομαθαίνουν” πού και πού τον εαυτό τους με λίγο self-care. Το 2020 είναι η χρονιά όμως που οι ρουτίνες ομορφιάς δεν θα αποσκοπούν μόνο στη δική μας φροντίδα, αλλά και στου πλανήτη, αφού η συζήτηση περί βιωσιμότητας και προστασίας του περιβάλλοντος είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Ενώ τα σαλόνια ομορφιάς παραδοσιακά χρησιμοποιούν βερνίκια νυχιών με πληθώρα χημικών στα συστατικά τους, το νέο nail trend θέλει τα νύχια άβαφα, υγιή και περιποιημένα.

Τι είναι το clean manicure;

Tο clean manicure ή αλλιώς naked manicure αναμένεται να είναι μία από τις επικρατέστερες τάσεις στα νύχια την ερχόμενη χρονιά. Πρόκειται για τον αντίλογο στο συνειδητό καταναλωτισμό που έχει πλήξει και τον τομέα “νύχια”. Η νέα αυτή τάση στοχεύει στη συνολική υγεία των νυχιών και αποκλείει τη χρήση “σκληρών” συστατικών, που συναντώνται στις περισσότερες τεχνικές μανικιούρ και πεντικιούρ, όπως το shellac.

Για τη δημιουργία του clean manicure χρησιμοποιούνται προϊόντα σε βιοδιασπώμενες συσκευασίες, που περιέχουν συστατικά που προάγουν την καλή υγεία των νυχιών, ενώ παράλληλα προστατεύουν την επιδερμίδα και το περιβάλλον.

Η συγκεκριμένη τάση έχει ήδη κερδίσει πολλούς φανατικούς θαυμαστές, οι οποίοι βλέπουν τα νύχια τους πραγματικά ταλαιπωρημένα και εύθραυστα από την υπερβολική χρήση συνθετικών θεραπειών για τα νύχια.

Η διαδικασία

Το clean manicure στοχεύει στη χρήση φυσικών προϊόντων που ενδυναμώνουν τα νύχια και προάγουν την καλή υγεία τους. Η διαδικασία, συνήθως, ξεκινά με τον καθαρισμό των νυχιών. Στη συνέχεια, η manicurist απλώνει ένα μίγμα από αιθέρια έλαια στα πετσάκια για να μαλακώσουν και να ενυδατωθούν. Έπειτα, χρησιμοποιεί ένα buffer για να λειάνει την επιφάνειά τους. Το naked manicure ολοκληρώνεται με την εφαρμογή μιας θεραπείας με κερατίνη, που ενδυναμώνει τα νύχια. Στο τέλος τα νύχια, αν και τελείως γυμνά, δείχνουν πραγματικά υγιή και λαμπερά.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS