BEAUTYΥπάρχουν μικρά μυστικά για να διαρκεί το άρωμα σου περισσότερο; (Και όμως...

Υπάρχουν μικρά μυστικά για να διαρκεί το άρωμα σου περισσότερο; (Και όμως υπάρχουν)

Ενυδάτωση της επιδερμίδας

Η ενυδατική κρέμα δημιουργεί μια εξαιρετική βάση για το άρωμα, όπως το primer για το foundation. Η καλή ενυδάτωση της επιδερμίδας πριν τον ψεκασμό του αρώματος θεωρείται το πρώτο και το πιο βασικό βήμα.

Το σωστό layering

Η ευωδιά του αρώματος μπορεί να διατηρηθεί πραγματικά αναλλοίωτη κατά τη διάρκεια της μέρας αν ενισχυθεί με πολλές στρώσεις. Ιδανικά το άρωμα θα πρέπει να συνδυάζεται με το αφρόλουτρο και την κρέμα σώματος της σειράς για καλύτερα αποτελέσματα.

Τα σημεία κλειδιά

Καθώς η θερμότητα είναι αυτή που ενεργοποιεί το άρωμα, καλό είναι να ψεκάζεται στα σημεία του σώματος που είναι πάντα λίγο πιο ζεστά, δηλαδή εκεί που μπορεί κανείς να νιώσει το σφυγμό. Η θρυλική Marylin Monroe ψέκαζε το αγαπημένο της Chanel No.5, πίσω από τα αφτιά, στο εσωτερικό των αγκώνων, στο χαμηλό μέρος της μέσης, πίσω από τα γόνατα, τον αφαλό και -σαν τελική πινελιά- στα μαλλιά. 

Η τριβή των καρπών θα πρέπει να αποφεύγεται

Μετά την εφαρμογή του αρώματος, οι περισσότερες γυναίκες έχουν την συνήθεια να τρίβουν τον ένα καρπό με τον άλλο. Στην πραγματικότητα, η τριβή αυτή διασπά τα μόρια του, μειώνοντας την ευωδιά του και συνεπώς τη διάρκειά του.

Προσοχή στα συστατικά

Τα αρώματα με μεγαλύτερη διάρκεια είναι εκείνα που έχουν ως βάση το πατσουλί, τη βανίλια, το πεύκο και το musk.

Σωστή αποθήκευση

Τα αρώματα καλό είναι να αποθηκεύονται σε ένα δροσερό μέρος, χωρίς άμεση επαφή με ηλιακό φως και την υγρασία, καθώς διαφορετικά μπορεί να διασπαστούν όλες οι ενώσεις τους, με αποτέλεσμα να αρχίσει να φθίνει η ευωδιά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS