ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESΜέμνων Σωτηρέλης: Αγάπησα περισσότερο από ό,τι αγαπήθηκα

Μέμνων Σωτηρέλης: Αγάπησα περισσότερο από ό,τι αγαπήθηκα

Ο Μέμνων Σωτηρέλης δεν μοιάζει σε τίποτα με τον Billy Bob Thornton στην ταινία «Ο Άγιος Βασίλης είναι Λέρα». Είναι ευαίσθητος και ειλικρινής και πάνω απ’ όλα ξεκάθαρος στα συναισθήματά του: «Εύχομαι σε όλους να βρουν αυτό που βρήκα εγώ στην Άντρη μου. Ολοκλήρωση».

Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη

Αυτή εδώ είναι, ίσως, η πιο ανατρεπτική σου φωτογράφηση. Είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεις αυτή την πλευρά σου;
Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται να γίνεσαι λιγάκι κακός καμιά φορά γιατί η πολλή καλοσύνη βλάπτει. Θα έπρεπε να είναι μαύρη και τρυπημένη η στολή. (γέλια) Λίγο πιο Goth ρε παιδάκι μου. Όπως ήταν το πρώτο εξάμηνο της ζωής μου για το 2019.

Πάντως, σου πάει πολύ η στολή του Άγιου Βασίλη. Έχεις σκεφτεί ποτέ το ενδεχόμενο να φοράς την κόκκινη στολή -έστω μια φορά τον χρόνο- και να μοιράζεις δώρα στα παιδιά;
Προς το παρόν μόνο στα δικά μου παιδιά το έχω κάνει. Δεν θα έλεγα όχι σε μια καλή πρόταση από τον Βόρειο Πόλο. Απλά μιλώ μόνο με CEO και πάνω να ξέρετε. Δεν διαπραγματεύομαι με ξωτικά και νάνους.

Τι αίσθημα σου προκαλούν οι γιορτές;
Νομίζω ό,τι αίσθημα προκαλεί σε όλους. Την ανάγκη να μοιράζεσαι αυτές τις μέρες με δικούς σου ανθρώπους και να μαλακώνεις ως άνθρωπος για λίγο. Σου δίνει και την ευκαιρία να συγχωρέσεις λόγω εποχής κάποια πράγματα στους άλλους αλλά και στον εαυτό σου. Να του δώσεις λίγο χρόνο, να ζυγίσεις τη χρονιά που πέρασε, τα χρόνια στο σύνολό τους και να πάρεις κάποιες νέες αποφάσεις με πιο καθαρό μυαλό.

Λίγες μέρες πριν την αλλαγή του χρόνου αισθάνεσαι κι εσύ -όπως πολλοί άλλοι- ότι όλα τελειώνουν και πρέπει να τρέξεις να καλύψεις εκκρεμότητες;
Πάντα, τρέχουμε όλοι σαν τρελοί να κλείσουμε δουλειές και υποχρεώσεις για να χαρούμε λίγες μέρες με ηρεμία και χωρίς το μυαλό μας να είναι φορτωμένο με υποχρεώσεις και προβλήματα. Το έχουμε ανάγκη άλλωστε.

Έχεις αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς το 2019;
Ένα-δυο δάνεια, μία βίζα και ένα τρεχούμενο στο πλην.

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σου για το 2020;
Υγεία πάνω από όλα, οι άνθρωποι που αγαπάμε και δουλειά πολλή δουλειά.

Ένας γάμος θα ήταν στη λίστα των προτεραιοτήτων σου για τη νέα χρονιά;
Για καμία χρονιά δεν θα έλεγα ότι είναι προτεραιότητα ένας γάμος. Μπορούμε να αγαπάμε τους ανθρώπους μας και χωρίς τον γάμο. Το πάθημα γίνεται μάθημα… από την άλλη μπορεί και όχι!

Σε φοβίζει το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γάμου;
Καμία σχέση. Απλά δεν νομίζω ότι έχει κάποιο ουσιαστικό νόημα.

Είσαι ερωτευμένος;
Σαν να είναι η πρώτη μου φορά. Γνώρισα έναν απίστευτο άνθρωπο που γέμισε την ψυχή μου όπως δεν τη γέμισε ποτέ κανείς.

Είναι η πρώτη φορά που ερωτεύεσαι τόσο;
Έτσι το νιώθω και το βιώνω. Μέχρι και εγώ που στο λέω, το νιώθω ως υπερβολή από την άλλη όμως έτσι το αισθάνομαι, ψέματα να σου πω;

Τι σου συμβαίνει όταν είσαι ερωτευμένος; Πυροτεχνήματα και πεταλούδες στο στομάχι;
Και διάφορα άλλα ζωύφια του ζωικού βασιλείου. Μύγες κουνούπια, κάμπιες (που μετά γίνονται πεταλούδες). Ένα μοναδικό συναίσθημα.

Πώς εκφράζεις, συνήθως, τον έρωτα σου;
Όπως μπορώ και όσο μπορώ. Δεν μπορώ να σου αποκαλύψω τα μυστικά μου. Χρόνια εμπειρίας…

Πόσο καιρό είσαι με τη νέα σου σύντροφο;
Περίπου 6 μήνες. Ελπίζω να με ανεχτεί άλλα 60 χρόνια. Είμαι optimisticγια το πόσο θα ζήσω!

Υπάρχει στη σκέψη σας το ενδεχόμενο της συγκατοίκησης;
Κοίτα στην ηλικία που είμαστε δεν χρειάζεσαι και πολύ για να καταλάβεις αν κολλάς με κάποιον ή όχι… μια δοκιμή θα μας πείσει. Το ρολόι δεν γυρίζει πίσω.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να «κολλήσεις» μαζί της;
Δεν νομίζω ότι φτάνουν οι σελίδες για να το περιγράψω… Όσο πεζό κι αν ακούγεται απλά κάναμε κλικ ο ένας στον άλλο.

Πώς είναι, σήμερα, η σχέση σου με τα παιδιά σου;
Έχω δύο φοβερούς γιούς και λαμβάνω καθημερινά απίστευτη αγάπη από αυτά τα μωρά. Περνάμε μια δύσκολη εποχή τώρα όλοι μαζί αλλά αγαπά ο ένας τον άλλο και θα το ξεπεράσουμε και αυτό…

Τους αφιερώνεις χρόνο; Κάνετε πράγματα μαζί;
Όσο μπορώ και καταφέρνω. Τουλάχιστον οι μέρες που είμαστε μαζί είναι γεμάτες. Ελπίζω με τη νέα χρονιά να ελευθερώσω περισσότερο χρόνο και για τα μωρά αλλά και για εμένα.

Θεωρείς τον εαυτό σου καλό πατέρα;
Αυτό θα πρέπει να ρωτήσεις τα μωρά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι προσπαθώ να είμαι όσο πιο σωστός και αυστηρός χρειάζεται μαζί τους για να γίνουν σωστοί άνθρωποι μεγαλώνοντας.

Θα επαναλάμβανες κάποια λάθη σου;
Όλα από την αρχή ώς το τέλος. Αυτά σε κάνουν τον άνθρωπο που είσαι σήμερα.

Δεν μετανιώνεις για πράγματα;
Υπάρχει κάποιος που δεν μετανιώνει για κάποιες από τις επιλογές στη ζωή του; Απλά προσπαθώ να κρατώ τα καλά από τις κακές επιλογές. Είναι και ένας τρόπος να δικαιολογείς τις μ@»&^**ες σου!

Ακολουθείς πάντα την καρδιά σου;
Ναι, έχω αυτήν την τάση. Αυτό, άλλωστε, δεν λένε και τα παραμύθια; Ακολούθα την καρδιά σου…

Τα παραμύθια όμως λένε και κάτι άλλο: Να μη δίνεις κάποιο κομμάτι του εαυτού σου για ν’ ακολουθήσεις τα όνειρά σου. Τα όνειρά σου δεν είναι ολοκληρωμένα, αν δεν είσαι εσύ ολοκληρωμένος. Αισθάνεσαι ολοκληρωμένος ως άνθρωπος;
Αν αισθάνομαι ολοκλήρωση; Αυτό δεν είναι συνέντευξη… ξεγύμνωμα είναι. (γέλια) Ε, ναι, λοιπόν σε αυτή τη φάση της ζωής μου αισθάνομαι την ολοκλήρωση με τον άνθρωπο τον οποίο είμαι. Με καλύπτει απόλυτα σε όλα. Με ολοκληρώνει.

Το παρελθόν μας, λένε, πληγώνει: εμείς μπορούμε είτε να μάθουμε από αυτό είτε να το αποφύγουμε. Εσύ, τι κάνεις;
Και τα δύο. Μαθαίνω να το αποφεύγω. Κάποια πράγματα θα τα έκανα διαφορετικά. Στη θεωρία, όμως, οι απαντήσεις είναι εύκολες. Στην πράξη είναι πάντα η διαφορά. Τη δεδομένη στιγμή που πήρα τις αποφάσεις μου ήμουν σε μια συγκεκριμένη φάση. Αν ξέραμε το μέλλον δεν θα είχε και νόημα η ζωή. Πολύ βαθύ αυτό ε;

Υπάρχουν αποφάσεις που πήρες ακούγοντας μόνο την καρδιά σου;
Και πάντα τις πλήρωνα. Αλλά η τελευταία που πήρα τα αξίζει όλα.

Πώς αντιδράς όταν «τρως χαστούκια»;
Όπως όλοι μας νομίζω. Ζεις με αυτά και ελπίζεις να σου μάθανε κάτι. BTW είμαι ανεπίδεκτος μαθήσεως!

Λες εύκολα τη λέξη «σ’ αγαπώ»;
Τη λέξη σ’ αγαπώ το πόσο εύκολα τη λες εξαρτάται από αυτόν που την εισπράττει. Δεν ντρέπομαι να την πω αν αυτό με ρωτάς. Ή στον άνθρωπό μου ή σε φίλους μου.

Τι σημαίνει για σένα αυτή η λέξη;
Στα 42 μου βρήκα έναν άνθρωπο να μου κάνει αυτήν τη λέξη μικρή. Εύχομαι σε όλους να βρουν αυτό που βρήκα εγώ στην Άντρη μου. Ολοκλήρωση.

Μεγάλη κουβέντα για να τη λες…
Είμαι άνθρωπος που δεν κρύβω τα συναισθήματά μου. Λέω το «σ’ αγαπώ» και μου αρέσει να το εισπράττω.

Αγάπησες περισσότερο στη ζωή σου ή αγαπήθηκες;
Στη ζωή ό,τι δίνεις παίρνεις. Αν και νομίζω ότι αγάπησα περισσότερο από ό,τι αγαπήθηκα.

Δίνεις την εντύπωση ανθρώπου που εύκολα βάζει νερό στο κρασί του. Ισχύει;
Ναι και αυτό είναι ένα λάθος που πλήρωσα ουκ ολίγες φορές. Από την άλλη δεν βρίσκω λάθος το να κάνεις υπομονή. Το κακό μου είναι ότι κάνω πολλή.

Ήταν δική σου απόφαση να εγκαταλείψεις τον χώρο της τηλεόρασης;
Όπως το βίωσα εγώ, νομίζω ότι δεν μας σήκωνε άλλο η τηλεόραση. Δεν μπορώ να σου πω ότι μου έλειψε κιόλας.

Θα έμπαινες ξανά σε αυτό το λούκι;
Νοουμένου ότι κάνω κάτι που με ευχαριστεί, σίγουρα. Έκανα ένα δύο καστ χωρίς συνέχεια. Καλή καρδιά.

Μόνος ή με τον Γιώργο Ρούσσο; Ήσασταν καλό τηλεοπτικό δίδυμο.
Ο Γιώργος δεν είναι απλά ένας συνεργάτης. Τον νιώθω σαν αδερφό μου. Ζήσαμε ο ένας τη ζωή του άλλου από πολύ κοντά. Τυφλά. Θα έκανα ό,τι να ’ναι με τον Γιώργο. Και κούπες στην πλατεία Ελευθερίας θα πούλαγα μαζί του.

Είμαι της άποψης ότι το ραδιόφωνο σού πάει περισσότερο.
Το ραδιόφωνο είναι πηγή ζωής για εμένα. Ζωντανεύει τη φαντασία, δημιουργεί εικόνες και ο κάθε άνθρωπος τις κάνει δικές του. Το λατρεύω όπως τη σχέση μου. Είναι κάθε μέρα κάτι νέο κάτι μοναδικό.

Breakfast στο Sfera 96,8, brunch στον Active 107.4. Θεωρώ ότι είσαι καλυμμένος από ραδιόφωνο…
Όλα στη ζωή είναι σχολείο και εμπειρίες. Είμαι με δύο ανθρώπους που λατρεύω (στον Sfera). Τον κάθε ένα για διαφορετικούς λογούς. Η Κυρία μας (Ελένη Σιδερά) είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος με ευαισθησίες και βιώματα που λίγοι άνθρωποι μπορούν να διαχειριστούν και να ζυγίσουν. Και με τον «βλαμμένο» (Μαρίνος Νομικός) που είναι ένας πολύ τρυφερός και αληθινός άνθρωπος, που λέει αυτό που όλοι θέλουμε κατά βάθος (την ειλικρινή του γνώμη) και είναι πάντα στην άκρη του γκρεμού γιατί όλοι δεχόμαστε την κριτική, εκτός αν είναι για εμάς. Στον Active τώρα είμαι Solo. Η ομάδα που έχει ο Active είναι ένας συνδυασμός από επαγγελματίες που έχω την τιμή και τη χαρά να δουλεύω. Νιώθω τυχερός που είμαι στο δυναμικό μίας τόσο καλής ομάδας

Πόσα χρόνια βρίσκεσαι σε αυτόν τον χώρο;
Αισίως έκλεισα 22 χρόνια. Θέλω να πιστεύω με επιτυχία και γι’ αυτό είμαι ακόμα στον «αέρα».

Όσα χρόνια, δηλαδή, βρίσκεσαι στην Κύπρο ή περισσότερα;
Περισσότερα. Από τα 14 κάνω ραδιόφωνο απλά όχι επαγγελματικά. Έχω κάνει εκπομπή και με κασέτες, αν σου λέει κάτι αυτό!

Έχεις αδέλφια;
Δύο αδέλφια και έχω τη χαρά να τους έχω κοντά μου. Ένα μεγαλύτερο, τον σοφό της οικογένειας και ένα μικρότερο, που τα ξέρει όλα!

Και, δεν μου λες, από παιδί ήσουν τόσο ζωηρός;
Πάντα για κάποιο λόγο ήμουν στις λάθος παρέες. Με μαγνητίζει η βλακεία, δεν ξέρω τι να σου πω.

Το χιούμορ από πού το «κληρονόμησες»;
Νομίζω είναι mix DNA βιωμάτων, προβλημάτων και αστείρευτης βλακείας. Η ζωή θέλει χιούμορ για να επιβιώσεις. Διαφορετικά θα παιχτούμε όλοι μαζί. Είδες ποιοι μας κυβερνούν και ποιοι ακολουθούν;

Θα γινόσουν μέρος του συστήματος;
Νομίζω είμαι μέρος του συστήματος. Με πολλά πράγματα διαφωνώ και με άλλα τόσα συμφωνώ. Είναι λίγο αόριστο το σύστημα. Ένα λάθος που με ενοχλεί είναι το εκπαιδευτικό μας σύστημα, που τα τελευταία 20 χρόνια εξελίσσεται με ρυθμούς χελώνας και βλέπω μαθητές να τρώνε απίστευτες ώρες στο να διαβάζουν πράγματα που ούτε συγκρατούν ούτε τους ενδιαφέρουν, απλά γιατί «έτσι είναι» και κάποιους τους βολεύει αφάνταστα.

 

Styling: Γιώργος Χρυσοστόμου

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS