CELEBRITIESMUSICEurovision 2022: Απόψε ο μεγάλος τελικός! Ποια χώρα θα κερδίσει τη φετινή...

Eurovision 2022: Απόψε ο μεγάλος τελικός! Ποια χώρα θα κερδίσει τη φετινή 66η διοργάνωση;

Ποια χώρα θα κερδίσει τη φετινή 66η διοργάνωση; Θα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για τα φαβορί και τα αουτσάιντερ; Τι λένε τα διεθνή πρακτορεία στοιχημάτων; Προβλέψεις κι αποδόσεις για την αποψινή μεγάλη της Eurovision βραδιά όπως επίσης και μαζί άλλες μικρές ενδιαφέρουσες ειδήσεις για να είστε up to date σε όλα. 

Η ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ EUROVISION 2023 ΣΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Η συμμετοχή της Ουκρανίας, προβάλλεται ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη με βάση τις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών. Το ερώτημα που καίει άπαντες είναι που θα διοργανωθεί ο διαγωνισμός αν τελικά επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά. Μπορεί οι Kalush Orchestra στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τις τεχνικές τους πρόβες να δήλωσαν πως μια νέα Ουκρανία, αναγεννημένη από τις στάχτες του πολέμου θα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει το διαγωνισμό, τα πράγματα ΄όμως δεν φαίνεται να είναι τόσο απλά. Σε δηλώσεις της η υπουργός οικονομικών, Anna König Jerlmyr δήλωσε πως αν και εύχεται η Σουηδία να κερδίσει στον τελικό, εντούτοις τείνει χείρα βοηθείας στο Κίεβο προσφέροντας το Globen για την διοργάνωση της Eurovision 2023 σε περίπτωση νίκης της Ουκρανίας φέτος. Έχει μάλιστα επικοινωνήσει την πρόταση της στον πρέσβη της Ουκρανίας στη Σουηδία και έχει επαφές και με τον δήμαρχο του Κιέβου.

Ukraine

ΑΠΟ 40, ΣΕ 25

Είκοσι πέντε χώρες θα συμμετάσχουν συνολικά: Οι 10 που προκρίθηκαν από τον 1ο Ημιτελικό, οι 10 που προκρίθηκαν από τον 2ο, καθώς και οι «Big 5» (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία) που προκρίνονται απευθείας. Και οι σαράντα χώρες που συμμετείχαν στην διοργάνωση ψηφίζουν στον τελικό, ασχέτως αν έχουν προκριθεί ή όχι. Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε των προβών τους, οι «Big 5», επέλεξαν, μέσω κλήρωσης, σε ποιο «μισό» της βραδιάς θα διαγωνιστούν. Η Ιταλία έχει ήδη κληρωθεί να εμφανιστεί 9η στον αποψινό τελικό: Γαλλία| Α’ μισό [Θέσεις: 01-13], Ισπανία | Α’ μισό [Θέσεις: 01-13], Ηνωμένο Βασίλειο | Β’ μισό [Θέσεις: 14-25] και Γερμανία | Α’ μισό [Θέσεις: 01-13].

ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Κάθε χώρα απονέμει δύο σετ των 12, 10, 8-1 βαθμών στα 10 αγαπημένα της τραγούδια: ένα από την κριτική επιτροπή κι ένα από το κοινό

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ

Maneskin

Οι περσινοί νικητές που έφεραν το διαγωνισμό στην Ιταλία μετά το 1991 θα βρεθούν κανονικά στη σκηνή. Στον αποψινό μεγάλο τελικό της θα βρεθούν στην Pala Alpitour αυτή τη φορά με το νέο τους single «Supermodel». Οι Maneskin δεν θα είναι, όμως, οι μοναδικοί νικητές του διαγωνισμού που θα βρεθούν στη φετινή σκηνή. Η πρώτη Ιταλίδα νικήτρια του 1964, Gigliola Cinquetti, θα βρεθεί και αυτή στη σκηνή στο interval act του τελικού, ενώ θα τραγουδήσουν και οι δύο οικοδεσπότες της βραδιάς, η Laura Pausini και ο Mika. Την έναρξη θα κάνουν το συγκρότημα Rockin’ 1000 που αποτελείται από ροκ μουσικούς από όλη την Ιταλία.

ΔΕΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΕ

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη ο πρώτος ημιτελικός Τα αποτελέσματα κρίθηκαν όπως κάθε χρόνο κατά 50% από την ψηφοφορία του κοινού μέσω televoting και SMS και κατά 50% μέσα από τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών. Οι βαθμολογίες των επιτροπών είχαν ήδη συγκεντρωθεί από τη γενική πρόβα του ημιτελικού την Τρίτη το μεσημέρι, ενώ το κοινό ψήφισε κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Επιπλέον, δικαίωμα ψήφου στον αποψινό ημιτελικό είχαν από πλευράς των BIG5 η Γαλλία και η Ιταλία. Σύμφωνα λοιπόν με βάση τις προτιμήσεις του κοινού και των επιτροπών οι δέκα χώρες που κατάφεραν να προκριθούν -με τη σειρά που ανακοινώθηκαν- είναι: 1. Ελβετία, 2. Αρμενία, 3. Ισλανδία, 4. Λιθουανία, 5. Πορτογαλία,6. Νορβηγία, 7. Ελλάδα, 8. Ουκρανία, 9. Μολδαβία και 10. Ολλανδία. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε του πρώτου ημιτελικού -το ίδιο θα συμβεί και με τον δεύτερο ημιτελικό- κάθε εκπρόσωπος της χώρας, μετά από κλήρωση, επέλεξαν σε ποιο από τα δυο μισά του τελικού θα εμφανιστούν. Να θυμίσουμε πως η ακριβής σειρά εμφάνισης θα καθοριστεί από τους διοργανωτές μετά και την ολοκλήρωση του δεύτερου ημιτελικού. Η κατανομή των πρώτων δέκα φιναλίστ στα μισά του τελικού έχει ως εξής: Α’ Μισό: Ελβετία, Αρμενία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Ουκρανία και Ολλανδία. Β’ Μισό: Ισλανδία, Λιθουανία, Ελλάδα και Μολδαβία.

H LINDA MARTIN ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Linda Martin

Το RTÉ αποκάλυψε ποιος θα ανακοινώσει τους 12 βαθμούς για την Iρλανδία. Η Linda Martin, «επιστρέφει» στη Eurovision. Σύμφωνα με το κρατικό κανάλι της Ιρλανδίας, η νικήτρια του διαγωνισμού το 1992 με το τραγούδι «Why Me», θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της Ιρλανδικής κριτικής επιτροπής. Η Martin, έχει επίσης εκπροσωπήσει την Ιρλανδία το 1984 με το τραγούδι «Terminal 3» τερματίζοντας δεύτερη με μόνο οχτώ πόντους πίσω από την νικήτρια Σουηδία. Θα είναι η δεύτερη φορά που η Linda Martin θα ανακοινώσει το 12αρι των Ιρλανδών κριτών, μετά το 2007.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗ EUROVISION

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Καζακστάν, Khabar Agency δεν θα μεταδώσει ζωντανά τον διαγωνισμό. Αυτή θα είναι η πρώτη φορα όπου το Khabar Agency δεν θα μεταδώσει ζωντανά τη διοργάνωση για τους τηλεθεατές στο Καζακστάν από τον διαγωνισμό του 2010 στο Όσλο της Νορβηγίας.

Στα ίδια μήκη κύματος και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη που φέτος συμπληρώνει 6 χρόνια από την τελευταία φορά που προβλήθηκε ο διαγωνισμός στη χώρα. Το BHRT μετέδωσε για τελευταία φορά μια εκδήλωση της Eurovision το 2020, όταν ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας εξασφάλισε τα δικαιώματα μετάδοσης της Eurovision: Europe Shine a Light. Επρόκειτο βέβαια για το ειδικό show που διοργανώθηκε, έπειτα από την ακύρωση της Eurovision 2020 στο Ρότερνταμ, λόγω του Covid-19!

ΣΧΕΔΟΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ

Spain

Με βάση τα στοιχεία του προϋπολογισμού του RTVE, το ESCPlus αναφέρει ότι η συμμετοχή της Ισπανίας κόστισε περισσότερα από 600.000 ευρώ. Σύμφωνα με το RTVE Transparency, το συνολικό κόστος της συμμετοχής είναι 637.984,18 ευρώ. Το ESCPlus προσθέτει ότι σχεδόν το ήμισυ του προϋπολογισμού αποτελείται από τέλη εκπομπής, ενώ άλλα έξοδα σχετίζονται με καλλιτεχνικά έξοδα, ενοικίαση αντικειμένων και κοστουμιών, ετικέτες και γραφικά αλλά και μεταφορές.

ΤΡΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟΨΕ

Ο επιτυχημένος παρουσιαστής της ιταλικής τηλεόρασης Alessandro Cattelan, η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα και υποψήφια για βραβείο Όσκαρ Ιταλίδα τραγουδίστρια Laura Pausini και ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός με ρίζες από το Λίβανο MIKA θα είναι οι τρεις παρουσιαστές του μεγάλου τελικού.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

(UKRAINE, ITALY, UNITED)

Ποια χώρα θα κερδίσει τη Eurovision Song Contest 2022;

Σύμφωνα με τα μεγαλύτερα πρακτορεία στοιχημάτων, που ασχολούνται εξιδεικευμένα με το διαγωνισμό, Bet365, UniBet, Betsson, Cool Bet, Betway, Lad Brokes, Boyle Sports, William Hill και Betfair* Exchange, προβλέπουν ότι θα είναι η Ουκρανία με μεγάλο ποσοστό διαφοράς από τη δεύτερη Ιταλία.

  1. Ukraine Kalush Orchestra – Stefania (49%)
  2. Italy Mahmood & Blanco – Brividi (13%)
  3. United Kingdom Sam Ryder – Space Man (9%)
  4. Sweden Cornelia Jakobs – Hold Me Closer (8%)
  5. Spain Chanel – SloMo (3%)
  6. Greece Amanda Tenfjord – Die Together (2%)
  7. Poland Ochman – River (2%)
  8. Norway Subwoolfer – Give That Wolf a Banana (1%)
  9. Netherlands S10 – De Diepte (1%)
  10. Serbia Konstrakta – In Corpore Sano (1%)

Ποια χώρα θα τερματίσει στο Top 3 της Eurovision Song Contest 2022;

Οι bookmakers προβλέπουν ότι θα είναι η Ουκρανία, η Ιταλία και η Σουηδία.

  1. Ukraine Kalush Orchestra – Stefania (60%)
  2. Italy Mahmood & Blanco – Brividi (49%)
  3. Sweden Cornelia Jakobs – Hold Me Closer (43%)

Ποια χώρα θα τερματίσει στο Top 4 της Eurovision Song Contest 2022;

Οι bookmakers προβλέπουν ότι θα είναι η Ουκρανία, η Ιταλία,  η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

  1. Ukraine Kalush Orchestra – Stefania (76%)
  2. Italy Mahmood & Blanco – Brividi (63%)
  3. Sweden Cornelia Jakobs – Hold Me Closer (51%)
  4. United Kingdom Sam Ryder – Space Man (48%)

Who will finish in Top 5 at Eurovision Song Contest 2022?

Bookmakers have predicted Ukraine, Italy, Sweden and 2 others

  1. Ukraine Kalush Orchestra – Stefania (63%)
  2. Italy Mahmood & Blanco – Brividi (57%)
  3. Sweden Cornelia Jakobs – Hold Me Closer (51%)
  4. Greece Amanda Tenfjord – Die Together (48%)
  5. United Kingdom Sam Ryder – Space Man (43%)

Opening

Ποια βαλκανική χώρα θα διεκδικήσει το καλύτερο αποτέλεσμα;

Οι bookmakers προβλέπουν ότι αυτή θα είναι η Ελλάδα
1. Greece Amanda Tenfjord – Die Together (67%)

  1. Serbia Konstrakta – In Corpore Sano (28%)
  2. Albania Ronela Hajati – Sekret (6% )
  3. Romania WRS – Llámame (3%)
  4. North Macedonia Andrea – Circles (2%)

Sweeden

Ποια σκανδιναβική χώρα θα διεκδικήσει το καλύτερο αποτέλεσμα;

Οι bookmakers προβλέπουν ότι αυτή θα είναι η Σουηδία

  1. Sweden Cornelia Jakobs – Hold Me Closer (73% )
  2. Norway Subwoolfer – Give That Wolf a Banana (18%)
  3. Finland The Rasmus – Jezebel (6%)
  4. Iceland Systur – Með hækkandi sól (3%)

Estonia

Ποια βαλτική χώρα θα διεκδικήσει το καλύτερο αποτέλεσμα;

Οι bookmakers προβλέπουν ότι αυτή θα είναι η Εσθονία

  1. Estonia Stefan – Hope (66%)
  2. Lithuania Monika Liu – Sentimentai (34%)

Italy

Ποια χώρα, που ανήκει στον σύνδεσμο των Big-5 θα διεκδικήσει το καλύτερο αποτέλεσμα;

Οι bookmakers προβλέπουν ότι αυτή θα είναι η Ιταλία

  1. Italy Mahmood & Blanco – Brividi (51%)
  2. United Kingdom Sam Ryder – Space Man (33%)
  3. Spain Chanel – SloMo (13%)
  4. France Alvan & Ahez – Fulenn (3%)
  5. GermanyMalikHarris – Rockstars (1%)

United Kingdom Sam Ryder – Space Man

United Kingdom

Spain Chanel – SloMo 

Spain

France Alvan & Ahez – Fulenn

France

GermanyMalikHarris – Rockstars

Germany

H Κύπρος διαγωνίστηκε στον 2ο ημιτελικό (12/5) ωστόσο δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιήθηκε απόψε, Πέμπτη στις 22.00.

Πηγή: Περιοδικό Tv Mania

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS