CELEBRITIESMUSICEurovision 2022: Ένατη στους 18 η Κύπρος

Eurovision 2022: Ένατη στους 18 η Κύπρος

Σχεδόν ενάμιση μήνας απομένει για τη διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2022 στις 10 Μαΐου, και η EBU ανακοίνωσε τη σειρά εμφάνισης των τραγουδιών στους ημιτελικούς.

Η σειρά καθορίστηκε από την EBU σε συνεργασία με τους Ιταλούς διοργανωτές, λαμβάνοντας υπόψιν σε ποιο μέρος κληρώθηκε η κάθε χώρα να εμφανιστεί (πρώτο ή δεύτερο), αλλά και με τέτοιο τρόπο ώστε το show να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Όπως είχε προκύψει από την κλήρωση της 25ης Ιανουαρίου, η Κύπρος θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του Β’ Ημιτελικού ενώ η Ελλάδα στο δεύτερο μισό του Α’ Ημιτελικού. Μέσα, λοιπόν, από το επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ανακοινώθηκε η επίσημη σειρά εμφάνισης των τραγουδιών στους ημιτελικούς του φετινού διαγωνισμού.

Η Κύπρος, με εκπρόσωπο της την Ελληνίδα τραγουδίστρια Ανδρομάχη θα διαγωνιστεί με το τραγούδι «Ela», την Πέμπτη 12 Μαΐου έχοντας την 9η σειρά εμφάνισης. Η συμμετοχή της χώρας μας θα βρεθεί στη σκηνή του διαγωνισμού αμέσως μετά από την Αυστραλία και πριν από την Ιρλανδία. Όσον αφορά την Ελλάδα, η Amanda Georgiadi Tenfjord πρόκειται να εμφανιστεί στην 15η θέση το βράδυ της 10ης Μαΐου. Η ελληνική συμμετοχή θα παρουσιαστεί μετά την αντίστοιχη της Ισλανδίας και πριν από εκείνη της Νορβηγίας. Η σειρά εμφάνισης είναι:

Α’ Ημιτελικός – Τρίτη 10 Μαΐου

1. Αλβανία, 2. Λετονία, 3. Λιθουανία, 4. Ελβετία, 5. Σλοβενία, 6. Ουκρανία, 7. Βουλγαρία, 8.Ολλανδία, 9. Μολδαβία, 10. Πορτογαλία, 11. Κροατία, 12. Δανία, 13. Αυστρία, 14. Ισλανδία, 15. Ελλάδα, 16. Νορβηγία,17. Αρμενία.

Β’ Ημιτελικός – Πέμπτη 12 Μαΐου

1. Φινλανδία, 2. Ισραήλ, 3. Σερβία, 4. Αζερμπαϊτζάν, 5. Γεωργία, 6. Μάλτα, 7. Άγιος Μαρίνος, 8. Αυστραλία, 9. Κύπρος, 10. Ιρλανδία, 11. Βόρεια Μακεδονία, 12. Εσθονία, 13. Ρουμανία, 14. Πολωνία, 15. Μαυροβούνιο, 16. Βέλγιο, 17. , Σουηδία, 18. Τσεχία.

Για την ιστορία, σαράντα χώρες θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό. Η Αρμενία και το Μαυροβούνιο θα επιστρέψουν μετά την απουσία τους από την προηγούμενη έκδοση. H Ρωσία σχεδίαζε αρχικά να συμμετάσχει αλλά αποβλήθηκε εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία.

Το σλόγκαν του διαγωνισμού θα είναι «The Sound of Beauty». Έχει συμμετρική κατασκευή και μοτίβα κινηματικής τα οποία μεταφέρουν τις ιδιότητες του ήχου και αντικατοπτρίζουν το σχέδιο του ιταλικού κήπου. Η τυπογραφία εμπνεύστηκε από την ιταλική τέχνη της αφίσας των αρχών του 20ου αιώνα ενώ τα χρώματα αντλήθηκαν από την ιταλική σημαία.

Θα είναι η τρίτη φορά που η Ιταλία θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό (μετά την Νάπολη το 1965 και την Ρώμη το 1991) καθώς και η πρώτη εκδήλωση της EBU που θα διεξαχθεί στη χώρα μετά την τελευταία έκδοση του «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα» το 1999. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Pala Alpitour, και θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς στις 10 και 12 Μαΐου και τον τελικό στις 14 Μαΐου 2022. Παρουσιαστές και των τριών ζωντανών σόου θα είναι ο Ιταλός τηλεοπτικός παρουσιαστής Αλεσάντρο Κατελάν, η τραγουδίστρια Λάουρα Παουζίνι και ο Βρετανός-Λιβανέζος τραγουδιστής Mika.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS