CELEBRITIESMUSICEurovision 2022: «Η Ρωσία μπορεί ακόμα να διαγωνιστεί παρά την εισβολή στην...

Eurovision 2022: «Η Ρωσία μπορεί ακόμα να διαγωνιστεί παρά την εισβολή στην Ουκρανία»

Δείτε την ανακοίνωση της φετινής διοργάνωσης για τη συμμετοχή της Ρωσίας και τη σύσσωμη οργή των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, οι διοργανωτές δεν απορρίπτουν ούτε τη ρωσική ούτε την ουκρανική συμμετοχή, με την αιτιολογία, ότι ο διαγωνισμός είναι ένα «μη πολιτικό, πολιτιστικό γεγονός».

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ουκρανίας (UA:PBC), δήλωσε σήμερα (24 Φεβρουαρίου) ότι κάλεσε την EBU να αποκλείσει τη Ρωσία από τη συμμετοχή στον επικείμενο διαγωνισμό, ωστόσο η απάντηση, δεν ήταν η αναμενόμενη.

«Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι ένα μη πολιτικό, πολιτιστικό γεγονός που ενώνει έθνη και γιορτάζει τη διαφορετικότητα μέσω της μουσικής», ανέφερε η επίσημη δήλωση του διαγωνισμού.

«Τα μέλη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης [της Ευρωπαϊκής Ραδιοφωνικής Ένωσης] τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία έχουν δεσμευτεί να συμμετάσχουν στη φετινή εκδήλωση στο Τορίνο και επί του παρόντος σχεδιάζουμε να καλωσορίσουμε καλλιτέχνες και από τις δύο χώρες για να εμφανιστούν τον Μάιο. Φυσικά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 66ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί φέτος στο Τορίνο, μετά τη νίκη της Ιταλίας με το ροκ συγκρότημα Maneskin πέρυσι.

Το συγκρότημα που θα εκπροσωπήσει την Ουκρανία στον διαγωνισμό, είναι οι Kalush Orchestra με το τραγούδι Stefania, ενώ η Ρωσία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τη συμμετοχή της.

Μετά τη δήλωση, ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων στα social media, με τη συντριπτική πλειοψηφία, να υποστηρίζει, ότι η Ρωσία δεν πρέπει να έχει την επιλογή να συμμετάσχει στον διαγωνισμό.

Aκολουθούν μερικά από τα οργισμένα σχόλια στο Twitter, για τη ρωσική συμμετοχή:

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS