CELEBRITIESMUSICEurovision 2023 - Α’ ημιτελικός: Oι χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό, τα...

Eurovision 2023 – Α’ ημιτελικός: Oι χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό, τα φαβορί και οι εκπλήξεις (βίντεο)

Η «καρδιά» της μουσικής Ευρώπης φέτος χτυπά στo Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου όπου διεξάγεται ο 67ος Διαγωνισμός της Eurovision! Το βράδυ της Τρίτης (9 Μαΐου)  πραγματοποιήθηκε ο Α’ ημιτελικόςκαι 10 χώρες κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου 13 Μαΐου. 

Με οικοδεσπότες την Alesha Dixon, τη Hannah Waddingham και την Julia Sanina, η βραδιά ήταν γεμάτη μουσική, εμφανίσεις που συζητήθηκαν ποικιλοτρόπως και μια δόση βασιλικής αίγλης, καθώς ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα έκαναν μια εμφάνιση-έκπληξη.

Στον σχολιασμό των δύο Ημιτελικών και του τελικού είναι η Μελίνα Καραγεωργίου και ο Αλέξανδρος Ταραμουντά από το ΡΙΚ. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα διαγωνιστούν στον β’ ημιτελικό που θα διεξαχθεί την αύριο Πέμπτη.

Οι χώρες που πέρασαν στον τελικό είναι: Κροατία, Μολδαβία, Ελβετία, Φινλανδία, Τσεχία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Σουηδία, Σερβία, Νορβηγία.

Έναρξη με φεμινιστικά και αντιπολεμικά μηνύματα

Τη βραδιά του Α’ Ημιτελικού άνοιξε το φεμινιστικό τραγούδι «Queen of Kings» της Νορβηγίας που τραγούδησε η 20χρονη Alessandra Mele. Σε συνέντευξή της, η ίδια είχε δηλώσει ότι το κομμάτι στοχεύει να δείξει «τη δύναμη των γυναικών, αλλά και τη δύναμη όλων των ανθρώπων. Είναι τόσο σημαντικό είναι να νιώθεις ο εαυτός σου».

Σάρωσαν τα φαβορί

Μεγάλα φαβορί για νίκη του φετινού διαγωνισμού είναι η Σουηδία και η Φινλανδία που αποθεώθηκαν χθες από το κοινό. Σαρωτική στη σκηνή ήταν και η καλλονή Noa Kirel, η εκπρόσωπος του Ισραήλ η οποία αποτελεί ένα από τα αδιαπραγμάτευτα φαβορί.

Πάντως οι Βρετανοί μας επιφύλασσαν μία εντυπωσιακή έναρξη με έντονο άρωμα από την Ουκρανία, της οποίας τα χρώματα ήταν έντονα και θύμιζαν σε όλους την περσινή νίκη της χώρας στον διαγωνισμό. Ο πόλεμος με τη Ρωσία εμπόδισε την Ουκρανία να φιλοξενήσει το μεγάλο μουσικό show, παρά τον θρίαμβο της ορχήστρας Kalush στην τελευταία διοργάνωση. Το Ηνωμένο Βασίλειο, που ήταν στη δεύτερη θέση έγινε ο διοργανωτής και το Λίβερπουλ, η πόλη της επιλογής.

Διαβάστε επίσης: Eurovision 2023: Η συγκινητική έναρξη του Α’ Ημιτελικού με άρωμα Ουκρανίας

Μία εμφάνιση-έκπληξη μέσω βίντεο πραγματοποίησε το βασιλικό ζεύγος της Μεγάλης Βρετανίας, Κάρολος και Καμίλα. Ο άρτι στεφθείς βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε τη δική του εμφάνιση για το BBC στον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, στο Λίβερπουλ, μέσω ενός cameo.

Eξίσου εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση της Ρίτα Όρα, η οποία μάγεψε το κοινό. Αμέσως μετά το τέλος του διαγωνιστικού μέρους και λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η δημοφιλής τραγουδίστρια, ξεκίνησε με μία μείξη μουσικών επιτυχιών της, πριν ερμηνεύσει, σε παγκόσμια πρώτη, το νέο της τραγούδι «Praising You».

Στη φετινή διοργάνωση σημαντική είναι η αλλαγή στον τρόπο ψηφοφορίας, καθώς αποκλειστικά και μόνο οι θεατές, καθορίζουν τα τραγούδια που προκρίνονται από τους δύο ημιτελικούς στον Μεγάλο Τελικό, ενώ δυνατότητα ψήφου δίνεται, για πρώτη φορά, σε θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό («Rest Of The World»).

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Α’ ημιτελικό της Eurovision 2023:

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS