CELEBRITIESMUSICEurovision 2023: Ο 16χρονος Βίκτωρ Βερνίκος εκπρόσωπος της Ελλάδας

Eurovision 2023: Ο 16χρονος Βίκτωρ Βερνίκος εκπρόσωπος της Ελλάδας

Tο βράδυ της Δευτέρας, η ΕΡΤ ανακοίνωσε τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Εurovision 2023. Το όνομα αυτού Βίκτωρ Βερνίκου.

Το όνομά του δεν είναι γνωστό στο κοινό, καθώς ο Βίκτωρ Βερνίκου είναι μόλις 16 ετών και κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στη μουσική. Το 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Fake Club», στο οποίο έγραψε μουσική, στίχους και έκανε την παραγωγή.

Το τραγούδι «What They Say», το οποίο θα ακούσουμε στη σκηνή της Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ, αποτελεί δική του σύνθεση και γράφτηκε όταν ήταν 14 ετών.

«Το τραγούδι συνδυάζει πολλά είδη μουσικής. Είναι μια μπαλάντα, που είναι συναισθηματική, αλλά παράλληλα είναι και φεστιβαλική. Είναι ένας ύμνος των εσωτερικών σκέψεων του άγχους», είπε στην ΕΡΤ ο Βίκτωρ Βερνίκος, αποκαλύπτοντας ότι μιλά για την πρώτη φορά που ένιωσε άγχος πολύ έντονα.

Eurovision 2023: Ποιος είναι ο Βίκτωρ Βερνίκου

Ο Βίκτωρ Βερνίκος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι ο νεότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η Ελλάδα στην Eurovision, καθώς είναι μόλις 16 ετών, ενώ το τραγούδι του «What They Say», με το οποίο θα μας εκπροσωπήσει, είναι δική του σύνθεση.

Ο Βίκτωρ Βερνίκος άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις 4 ετών, μαθήματα Φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια.

Στα έντεκα άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

Ο Βίκτωρ Βερνίκος «μονομάχησε» στην τελική φάση με το «Liar» της Μελίσσα Μαντζούκη και το «Shout out» των Μαρία Μαραγκού και Αντωνία Καούρη και κατάφερε να πάρει το μεγάλο εισιτήριο για το Λίβερπουλ.

Στην επιλογή του Βίκτωρα Βερνίκου κατέληξε η αρμόδια Επιτροπή της ΕΡΤ, έχοντας προηγουμένως συναντηθεί με τους επικρατέστερους υποψηφίους, και συνυπολογίζοντας, την αξιολόγηση της 70μελούς Επιτροπής Κοινού, η οποία μετείχε στη διαδικασία της επιλογής του τραγουδιού της Eurovision 2023 για πρώτη φορά.

lifo.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS