CELEBRITIESMUSICEurovision 2024: Η τραγική ιστορία πίσω από το τραγούδι Europapa της Ολλανδίας

Eurovision 2024: Η τραγική ιστορία πίσω από το τραγούδι Europapa της Ολλανδίας

Είναι ένα από τα απόλυτα φαβορί της φετινής Eurovision και αυτό φάνηκε και στον χθεσινό, Β’ ημιτελικός της Εurovision. Ο Joost Klein εκπροσωπεί την Ολλανδία με το Europapa ξεσήκωσε το στάδιο όταν ανέβηκε στη σκηνή του Malmo Arena.

Το τραγούδι του Klein, μπορεί να μοιάζει χαρούμενο στο πρώτο άκουσμα, ωστόσο αποτελεί έναν συγκινητικό φόρο τιμής στους γονείς του οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή. Συγκεκριμένα ο 26χρονος τραγουδιστής αφιέρωσε το τραγούδι στον πατέρα του, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή όταν ο ίδιος ήταν ακόμη παιδί.

Διαβάστε επίσης: Eurovision 2024: Πανέτοιμη για τον μεγάλο τελικό η Σάττι! Οι χώρες που προκρίθηκαν και η εκρηκτική Παπαρίζου

Στο τελευταίο μέρος του κομματιού λοιπόν τον ακούμε να λέει τα εξής: «Στο τέλος της ημέρας είμαστε όλοι άνθρωποι… ο πατέρας μου κάποτε μου είπε ότι ο κόσμος δεν έχει σύνορα… “μου λείπεις”, αυτό ψιθυρίζω κάθε μέρα… βλέπεις, μπαμπά, σε άκουσα…».

Η τραγική ιστορία πίσω από το τραγούδι, Europapa

Ο Joost Klein γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Μπρίτσουμ της Φριζίας, στα παράλια της Βόρειας Θάλασσας.To 2010, σε ηλικία δώδεκα ετών έχασε τον πατέρα του από καρκίνο. Έναν χρόνο αργότερα, το 2011, η μητέρα του πέθανε από καρδιακή ανακοπή και εκείνον τον μεγάλωσαν τα δύο του αδέρφια. Οι δύο αυτές απώλειες τον έκαναν να μεγαλώσει απότομα, με τον ίδιο να μιλά συχνά για το πόσο του κόστισε ο θάνατος των γονιών του.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS