CELEBRITIESMUSICEurovision 2024: Όσα γνωρίζουμε για τις δυο νεαρές γυναίκες που θα εκπροσωπήσουν...

Eurovision 2024: Όσα γνωρίζουμε για τις δυο νεαρές γυναίκες που θα εκπροσωπήσουν φέτος Ελλάδα και Κύπρο

«Κλείδωσαν» οι δυο νεαρές γυναίκες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και την Κύπρο, στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 7 έως τις 11 Μαίου 2024.

Όπως είχε ανακοινωθεί στις 25/9, η 16χρονη Silia Kapsis θα είναι η εκπρόσωπος της Κύπρου για τον 68ο διαγωνισμό της Eurovision!

Silia1 1024x760 1

Ένα μήνα αργότερα και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Τρίτης 24/10, ανακοινώθηκε και η εκπρόσωπος της ελληνικής συμμετοχής και πρόκειται για τη Μαρίνα Σάττι!

Satti1 640x426 1

Ποια είναι η 16χρονη Silia Kapsis

Η Silia Kapsis γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας στις 5 Δεκεμβρίου 2006. Ο πατέρας της είναι από την Κύπρο και η μητέρα της από την Θεσσαλονίκη. Η Silia έχει ήδη εμφανιστεί σε τηλεοπτικές παραγωγές στην Αυστραλία και διακρίνεται ως τραγουδίστρια, χορεύτρια, ηθοποιός και παρουσιάστρια.

Έχει εμφανιστεί στην ταινία μικρού μήκους ‘Pearly Gates’ και την τηλεοπτική σειρά ‘Welcome to our lockdown’, έχει κάνει πέρασμα από το TV show της Jennifer Hudson και εγινε και παρουσιάστρια των ειδήσεων στο Nickelodeon Australia.

Διαβάστε επίσης Αυτή θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision φέτος! Το μήνυμα που στέλνει στους Κύπριους (βίντεο)

Υπήρξε τραγουδίστρια της AYPAC και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις. Μάλιστα, το 2022 κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι με τίτλο «Who Am I?», το οποίο είχε γράψει και συνθέσει σε ηλικία 12 ετών.

Τα επόμενα singles, δηλαδή τα «No Boys Allowed» και «Disco Dancer», ακολούθησαν τον Μάρτιο και τον Μάιο του 2023, ενώ ένα νέο single αναμένεται πριν από το 2024.

Όσα γνωρίζουμε για την 35χρονη Μαρίνα Σάττι

Ένα τραγούδι στο Youtube ήταν η απαρχή μιας μοναδικής πορείας στο ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα, που ακόμη δεν έχει φτάσει στην ακμή της. Η Μαρίνα Σάττι με το τραγούδι “Μάντισσα” κατάφερε να χτίσει αμέσως ένα δυνατό όνομα στην ελληνική μουσική έχοντας και τα κατάλληλα εφόδια.

Η 35χρονη Μαρίνα γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1986 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, τον τόπο καταγωγής της μητέρας της. Ο πατέρας της είναι Σουδανός και λόγω αυτής της καταγωγής δεχόταν έντονο bullying στο σχολείο από συμμαθητές της.

Από πολύ μικρή ηλικία είχε δείξει την κλίση της προς τον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς ήδη λάτρευε τη μουσική όπως και το σχέδιο. Σε ηλικία 7 ετών γράφτηκε στο Ωδείο Απόλλων Ηρακλείου και εξασκήθηκε πάνω στο κλασικό πιάνο και κατά τη διάρκεια της εφηβείας της στο κλασικό τραγούδι, δίπλωμα πάνω στο οποίο έλαβε το 2009. Πέρα από το κλασσικό τραγούδι, έχει κάνει σπουδές και στη jazz μουσική στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Επίσης, έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Διαβάστε επίσης Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα!

Η Μαρίνα Σάττι εκπροσώπησε το 2009 την Ελλάδα στην European Jazz Orchestra της EBU, ερμηνεύοντας έργα του Peter Herbolzheimer. Τον αμέσως επόμενο χρόνο τραγούδησε πάνω στο John F. Kennedy Center της Ουάσινγκτον και έχει συνεργαστεί με το φωνητικό σχήμα The Singing Tribe που με τη σειρά του συνεργάστηκε με τον Bobby McFerrin.

Το 2016 κυκλοφορεί στο Youtube το πρώτο της τραγούδι, τη διασκευή του παραδοσιακού σμυρνέικου τραγουδιού “Θα Σπάσω Κούπες”, με τον τίτλο “Κούπες”. Γρήγορα το τραγούδι έγινε viral στο διαδίκτυο, συγκεντρώνοντας πάνω από 24 εκατομμύρια προβολές.

Ωστόσο έγινε ευρέως γνωστή στο ελληνικό κοινό με την πρώτη μεγάλη της επιτυχία, το τραγούδι “Μάντισσα” που ανέβηκε στο Youtube τον αμέσως επόμενο χρόνο. Το τραγούδι σε στίχους του Μιχάλη Κουινέλη και δικιά της μουσική και ενορχήστρωση, έσπασε όλα τα κοντέρ και συγκέντρωσε πάνω από 50 εκατομμύρια προβολές στο διαδίκτυο, ενώ βρισκόταν στην κορυφή των λιστών σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS