ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESMUSICEurovision 2023: Μέλος κριτικής επιτροπής εξηγεί για το 4αρι της Ελλάδας στην...

Eurovision 2023: Μέλος κριτικής επιτροπής εξηγεί για το 4αρι της Ελλάδας στην Κύπρο

Έντονες είναι οι αντιδράσεις τόσο σε Κύπρο όσο και σε Ελλάδα για το 4αρι που έδωσε στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision η ελληνική κριτική επιτροπή στην χώρα μας. Χρήστες του διαδικτύου κατακεραυνώνουν τους κριτές που έδωσαν μόλις τέσσερις βαθμούς στην Κυπριακή αποστολή. 

Ο γνωστός δημοσιογράφος αλλά και μέλος της κυπριακής κριτικής επιτροπής Νικόλας Μαρκαντώνης, μέσα από μία ανάρτηση που έκανε στα social media το μεσημέρι της Δευτέρας (15/5) θέλησε να εξηγήσει τον τρόπο που βαθμολογούν οι επιτροπές.

Διαβάστε επίσης: Eurovision: Η νίκη της Σουηδίας, το 4αρι της Ελλάδας στην Κύπρο και η πρώτη αντίδραση του Andrew

Η ανάρτηση που έκανε: 

“Με αφορμή το σάλο που έχει ξεσπάσει με το 4άρι της Ελλάδας, και ως ένα από τα 5 μέλη της κυπριακής κριτικής επιτροπής, θέλω να διευκρινίσω ότι τα μέλη των επιτροπών δεν βαθμολογούν με 1, 2, 3, 4…12, αλλά κατατάσσουν τα τραγούδια από το 1 μέχρι το 25 (εξαιρείται η χώρα της επιτροπής). Άρα η πρώτη θέση αντιστοιχεί στους 12 βαθμούς, η δευτέρη στους 10 βαθμούς, η τρίτη στους 8… και η δέκατη στον 1 βαθμό. Το 4άρι της Ελλάδας σημαίνει λοιπόν ότι κατά μέσον όρο τα μέλη της ελληνικής κριτικής επιτροπής μας κατέταξαν στην έβδομη θέση, ανάμεσα σε 26 τραγούδια, για να είμαστε και πιο ακριβείς. Και για να ειμαστε και σωστοί πιο κάτω η δική μου βαθμολογία για το βράδυ του τελικου, με βάση την προσωπική μου κατάταξη των τραγουδιών. Κάποιοι θα συμφωνήσουν, καποιοι θα διαφωνήσουν, είναι αδύνατον να έχουμε όλοι τα ίδια γούστα: Ιταλία 12 βαθμοί, Γαλλία 10 βαθμοί, Ισραήλ 8 βαθμοί, Φινλανδία 7 βαθμοί, Σουηδία 6 βαθμοί, Νορβηγία 5 βαθμοί, Τσεχία 4 βαθμοί, Αυστρία 3 βαθμοί, Ισπανία 2 βαθμοί και Ουκρανία 1 βαθμός.”

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS