ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

Οι «The Rasmus» εκπροσωπούν τη Φινλανδία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2022

ΟΙ THE RASMUS πρόκειται να εκπροσωπήσουν την Φινλανδία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Τορίνο τον Μάϊο!

Οι The Rasmus νίκησαν τον διαγωνισμό επιλογής της Φινλανδίας για τη Eurovision (Uuden Musiikin Kilpailu), αφού έδωσαν μια νοκ-άουτ παράσταση που κέρδισε τόσο το φινλανδικό κοινό όσο και τη διεθνή κριτική επιτροπή με μια συντριπτική νίκη, κερδίζοντας με 310 βαθμούς.

Ο front man του συγκροτήματος Lauri Ylönen δήλωσε:

«Τα καταφέραμε! Είμαστε τόσο χαρούμενοι! Ήταν ένας εξαιρετικά σκληρός διαγωνισμός, όλα τα άλλα τραγούδια ήταν πολύ καλά. Προετοιμαζόμασταν ασταμάτητα γι’ αυτό, εδώ και έξι μήνες. Είναι μεγάλη τιμή και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι! Θα δουλέψουμε σκληρά για να εκπροσωπήσουμε την Φινλανδία με τον καλύτερο τρόπο στο Τορίνο».

Όταν ανακοινώθηκε σε ζωντανή μετάδοση της Φινλανδικής Yle, η ατμόσφαιρα στην αίθουσα Turku Logomo απογειώθηκε και η μπάντα πήδηξε από την χαρά της στον αέρα!

Ο μπασίστας τα μπάντας Eero Heinonen αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Καθόμασταν σε εκείνο το τραπέζι στο «πράσινο» δωμάτιο και το συγκρότημα ήταν έτοιμο να καταρρεύσει κάτω από αυτή την ψυχολογική πίεση».

«Ήταν αρκετά τεταμένο το κλίμα», προσθέτει και ο κιθαρίστας Emppu Suhonen.

«Ήταν απλά καταπληκτικό» λέει ο Lars Tengroth, o A&R του συγκροτήματος στη Playground Music. «Υπογράψαμε το συγκρότημα μόλις ξεκίνησε η δισκογραφική μας εταιρεία το 1999 και τώρα έχουμε την πρώτη μας συμμετοχή στον ESC μαζί. Είμαι πολύ χαρούμενος για το συγκρότημα και τους αγαπώ με όλη μου την καρδιά. Τους αξίζει απόλυτα αυτή η νίκη μετά από πολύ κόπο και δουλειά, δεν είναι ότι ξαφνικά στάθηκαν τυχεροί! Πραγματικά φαίνεται ότι το ταλέντο και η επιμονή ισοδυναμεί με τύχη!».

Σε συνέντευξη τύπου οι The Rasmus ρωτήθηκαν πως νιώθουν για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την απαγόρευση συμμετοχής στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

«Αυτό είναι σημαντικό θέμα και το σκεφτόμαστε συνεχώς. Είναι πραγματικό σοκαριστικό και ανησυχητικό και πολύ συναισθηματικό, σχολίασε ο Eero.

«Αυτό που συμβαίνει είναι πολύ λάθος. Παρακολούθησα τις ειδήσεις στην τηλεόραση στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου και έκλαψα. Ένιωσα άσχημα και ότι είναι λάθος να πάω στις πρόβες του διαγωνισμού Νέας Μουσικής (UMK) μετά από αυτό. Ήταν σα να βρίσκομαι σε ένα συναισθηματικό τρενάκι», αναφέρει πολύ φορτισμένος ο Lauri.

Το νικητήριο τραγούδι των The Rasmus Jezebel γράφτηκε από κοινού από τον front man Lauri Ylönen και τον διάσημο παραγωγό-μουσικό Desmond Child.

O Desmond Child έχει συνεργαστεί με θρύλους της ροκ, συμπεριλαμβανομένων των Bon Jovi, Alice Cooper, Kiss κ.α. και επίσης έκανε την παραγωγή του άλμπουμ των The Rasmus Black Rose το 2008. Το Jezebel γράφτηκε μέσα σε λίγες ώρες βασιζόμενο στο demo του Lauri.

Παρακολουθήστε τη νικητήρια εμφάνιση των The Rasmus με το τραγούδι Jezebel στο UMK εδώ!

Δείτε το επίσημο video clip της συμμετοχής των The Rasmus εδώ!

Οι The Rasmus είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα γκρουπ της Φινλανδίας διεθνώς και είναι μαζί εδώ και 30 χρόνια. Οι The Rasmus έχουν κυκλοφορήσει εννέα άλμπουμ, έχουν κερδίσει πολλά βραβεία της μουσικής βιομηχανίας και έχουν παίξει σε συναυλίες σε όλον τον κόσμο. Η μεγαλύτερη επιτυχία τους “In the Shadows” έχει σπάσει το όριο των 100 εκατομμυρίων streaming στο Spotify, παρόλο που κυκλοφόρησε πολλά χρόνια πριν ακόμα φτιαχτεί η πλατφόρμα.

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στο Τορίνο της Ιταλίας 10-14 Μαΐου 2022. Η Φινλανδία διαγωνίζεται στον δεύτερο ημιτελικό στις 12 Μαΐου.

Photo by Venla Shalin

Οι RASMUS είναι:
Lauri Ylönen – vocals
Eero Heinonen – bass
Emppu Suhonen – guitars
Aki Hakala – drums

THE RASMUS online:
https://www.facebook.com/therasmusofficial
https://www.instagram.com/therasmusofficial
https://www.youtube.com/user/RasmusOfficial

Home

Photo by Venla Shalin