CELEBRITIESMUSICΣτη Βρετανία και όχι στην Ουκρανία ο διαγωνισμός της Eurovision του 2023

Στη Βρετανία και όχι στην Ουκρανία ο διαγωνισμός της Eurovision του 2023

Οι διοργανωτές του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision ανακοίνωσαν ότι η διοργάνωση του επόμενου έτους θα διεξαχθεί στη Βρετανία, καθώς η εμπόλεμη Ουκρανία δεν είναι σε θέση να τον φιλοξενήσει με ασφάλεια.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), η οποία διοργανώνει τον μουσικό διαγωνισμό, δήλωσε ότι βρισκόταν σε συζητήσεις με τον ουκρανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα UA:PBC σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης μετά τη νίκη της συμμετοχής της Kalush Orchestra στη φετινή διοργάνωση.

Ωστόσο, δήλωσε ότι αφού εξέτασε τα θέματα ασφάλειας στη χώρα, η οποία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Ρωσία μετά την εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν τον Φεβρουάριο, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να διεξαχθεί εκεί.

Αντ’ αυτού, η EBU δήλωσε ότι θα συζητήσει με το BBC αν θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση στη Βρετανία, αφού ο Βρετανός Sam Ryder τερμάτισε δεύτερος.

Το BBC δήλωσε ότι «φυσικά» θα συζητήσει με τους διοργανωτές τη φιλοξενία της διεθνούς διοργάνωσης.

Η ανακοίνωση-βόμβα έγινε από την EBU σήμερα το πρωί, δίνοντας έτσι το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει το Ηνωμένο Βασίλειο τη διοργάνωση για πρώτη φορά από το 1998, όταν είχε διεξαχθεί στο Μπέρμιγχαμ.

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS